gastro postao
Branko Ognjenović obožava tortice s nadjevom od blitve predlažući ih kao finger food
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 630
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za savijače
- 1 kom jaje kokošje
- 200 g blitva
- sol
- papar
- 0.05 l vrhnje za kuhanje
- 1 režanj češnjak
- 0.05 l ulje maslinovo
- čili u prahu
- 50 g maslac, neslani
Priprema
- Lisnato tijesto razvaljamo do debljine od 4 do 5 mm, pa izrezujemo u okrugle forme.
- Zatim ih položimo na papir za pečenje, na odabrani pleh, rubove premažemo razmućenim jajem te na donji dio stavimo još jedan sloj lisnatog tijesta iste veličine koji smo predhodno izdubili. To će nam biti stijenka košarice.
- Stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, 20 minuta.
- Blitvu očistimo i blanširamo u slanoj vodi te naglo ohladimo. Luk očistimo i narežemo na sitne kockice, prepržimo na maslinovom ulju i maslacu, dodamo češnjak rezan na listiće te blitvu rezanu na rezance.
- Promiješamo, dodamo vrhnje za kuhanje, sol, papar i chili te pustimo da prokuha. Kada su košarice pečene punimo ih nadjevom od blitve i serviramo po želji.