gastro postao
Pilećim krilcima dodajte aromatičnu mentu i sok od limete, pa uživajte u nekim posve novim, za nepce osvježavajućim okusima.
Svježu mentu možete zamijeniti nešto manjom količinom sušene mente, pa je prstima usitniti i ubaciti u mješavinu meda, soka od limete, maslinovog ulja i začina.
Meso obavezno premazujte marinadom tijekom pečenja kako bi se okusi sjedinili na još slasniji način, a zatim krilca poslužite uz finu rižu ili pomfrit iz pećnice. Odlično će se složiti i s dobrim domaćim umakom, ljutim ili onim na bazi grčkog jogurta.
Potrebno vam je:
- 10 kom pileća krilca
- 4 žlice meda
- 4 žlice soka od limete
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice mente
- 1 žličica slatke paprike
- sol
- papar
Priprema:
- Pripremite marinadu od mente, meda i soka limete, pa dodajte sol, papar i crvenu papriku.
- Stavite krilca u marinadu i držite u hladnjaku dva sata.
- Izvadite ih iz marinade i ocijedite na papirnatom ubrusu.
- Pecite meso u tavi 15-20 minuta povremeno premazujući marinadom.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!