Recepti 10. siječnja 2018.

Što za ručak: Ljepljiva krilca s limetom i metvicom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pilećim krilcima dodajte aromatičnu mentu i sok od limete, pa uživajte u nekim posve novim, za nepce osvježavajućim okusima.

Svježu mentu možete zamijeniti nešto manjom količinom sušene mente, pa je prstima usitniti i ubaciti u mješavinu meda, soka od limete, maslinovog ulja i začina.

 

Možda vas zanima... Umazani prstići: Ljepljiva pileća krilca! Recepti

 

Meso obavezno premazujte marinadom tijekom pečenja kako bi se okusi sjedinili na još slasniji način, a zatim krilca poslužite uz finu rižu ili pomfrit iz pećnice. Odlično će se složiti i s dobrim domaćim umakom, ljutim ili onim na bazi grčkog jogurta.

 

pileća krilca Možda vas zanima... Pileća krilca u umaku od omiljenog gaziranog pića Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 10 kom pileća krilca
  • 4 žlice meda
  • 4 žlice soka od limete
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice mente
  • 1 žličica slatke paprike
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Pripremite marinadu od mente, meda i soka limete, pa dodajte sol, papar i crvenu papriku.
  2. Stavite krilca u marinadu i držite u hladnjaku dva sata.
  3. Izvadite ih iz marinade i ocijedite na papirnatom ubrusu.
  4. Pecite meso u tavi 15-20 minuta povremeno premazujući marinadom.
  5. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.