LJeti najviše volimo jesti lagana jela, a jedno od takvih je i ova genijalna tjestenina s tikvicama, češnjakom i parmezanom. Donosimo nepogrešiv recept!
Ljeto volimo lagana jela, koja su brzo gotova i oko kojih nema puno posla. Često je naš izbortjestenina koju volimo u hladnim verzijama, kao salate, ali i u toplim verzijama koje su brzo gotove na štednjaku.
Ljetna simfonija okusa
Među jelima od tjestenine koja su idealna za ljeto su i ovi fusilli s tikvicama, češnjakom i parmezanom. Ovo jelo idealno je za sve ljubitelje tikvica (znamo da smo u većini 😉), ali i one koji obožavaju tjesteninu (takvih nas je još i više! 😉), pa još kad dodamo parmezan i češnjak... dobijemo savršenu kombinaciju okusa i slasno i brzo gotovo jelo koje će ovog ljeta često biti na našem meniju.
Isprobaj naš recept za tjesteninu s tikvicama, češnjakom i parmezanom i - oduševi se! Mi već jesmo...
Tjestenina s tikvicama, češnjakom i parmezanom
foto: cucinabyelena.com/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Tjestenina s tikvicama, češnjakom i parmezanom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Fusilli
450
g
Sol
Parmezan
60
g
Maslac
4
žlica
Maslinovo ulje
3
žlica
Tikvice
4
kom
Češnjak
5
režanj
Listići svježeg bosiljka
2
žlica
Listići svježe mente
2
žlica
Vlasac
2
žlica
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
U velikom loncu, u puno posoljene vode skuhaj tjesteninu, uz povremeno miješanje, dok ne bude al dente. Ocijedi, sačuvaj dio vode od kuhanja tjestenine, i vrati tjesteninu u lonac. Dodaj svježe naribani parmezan i miješaj dok se sir potpuno ne rastopi.
Dok se tjestenina kuha, u velikoj tavi na srednjoj vatri rastopi maslac. Kad se maslac krene pjeniti dodaj narezane tikvice i dinstaj dok ne omekšaju i poprime zlaćanu boju, oko 10 minuta. Dodaj usitnjeni češnjak, te ga dinstaj zajedno s tikvicama dok ne zamiriši, oko 1 minutu. Dodaj 1 žličicu soli. Popapri. Makni s vatre.
Tjesteninu stavi u veliku posudu za serviranje, dodaj joj tikvice, nasitno nasjeckane listiće bosiljka i mente te nasitno nasjeckani vlasac. Sve dobro promiješaj i pospi s još malo svježe naribanog parmezana neposredno prije posluživanja.
Ovo jelo najfinije je dok je još toplo.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
721 kcal
36 %
MASTI
28,00 g
38 %
KOLESTEROL
43,00 g
14 %
UH
87,00 g
31 %
PROTEINI
24,00 g
48 %
Fusille možeš zamijeniti cavatappi tjesteninom, ili nekom drugom vrstom tjestenine, a dio tikvica ljeti možeš zamijeniti ljetnim žutim tikvicama za više boje i okusa.
Isprobaj i ova divna jela s tikvicama - jedno od njih je desert!