Recepti Tjestenina 06. lipnja 2025.

Ljetna tjestenina s tikvicama, češnjakom i parmezanom

Tjestenina
10 MIN
20 MIN
4
SREDNJE
fusilli, tikvice
Za ljetni stol - fusilli s tikvicama, češnjakom i parmezanom
foto: cucinabyelena.com/Pinterest
LJeti najviše volimo jesti lagana jela, a jedno od takvih je i ova genijalna tjestenina s tikvicama, češnjakom i parmezanom. Donosimo nepogrešiv recept!

Ljeto volimo lagana jela, koja su brzo gotova i oko kojih nema puno posla. Često je naš izbor tjestenina koju volimo u hladnim verzijama, kao salate, ali i u toplim verzijama koje su brzo gotove na štednjaku. 

Ljetna simfonija okusa

Među jelima od tjestenine koja su idealna za ljeto su i ovi fusilli s tikvicama, češnjakom i parmezanom. Ovo jelo idealno je za sve ljubitelje tikvica (znamo da smo u većini 😉), ali i one koji obožavaju tjesteninu (takvih nas je još i više! 😉), pa još kad dodamo parmezan i češnjak... dobijemo savršenu kombinaciju okusa i slasno i brzo gotovo jelo koje će ovog ljeta često biti na našem meniju.

Isprobaj naš recept za tjesteninu s tikvicama, češnjakom i parmezanom i - oduševi se! Mi već jesmo...

fusilli, tikvice | Author: cucinabyelena.com/Pinterest Tjestenina s tikvicama, češnjakom i parmezanom foto: cucinabyelena.com/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Tjestenina s tikvicama, češnjakom i parmezanom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Fusilli 450 g
  • Sol
  • Parmezan 60 g
  • Maslac 4 žlica
  • Maslinovo ulje 3 žlica
  • Tikvice 4 kom
  • Češnjak 5 režanj
  • Listići svježeg bosiljka 2 žlica
  • Listići svježe mente 2 žlica
  • Vlasac 2 žlica
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. U velikom loncu, u puno posoljene vode skuhaj tjesteninu, uz povremeno miješanje, dok ne bude al dente. Ocijedi, sačuvaj dio vode od kuhanja tjestenine, i vrati tjesteninu u lonac. Dodaj svježe naribani parmezan i miješaj dok se sir potpuno ne rastopi.


  2. Dok se tjestenina kuha, u velikoj tavi na srednjoj vatri rastopi maslac. Kad se maslac krene pjeniti dodaj narezane tikvice i dinstaj dok ne omekšaju i poprime zlaćanu boju, oko 10 minuta. Dodaj usitnjeni češnjak, te ga dinstaj zajedno s tikvicama dok ne zamiriši, oko 1 minutu. Dodaj 1 žličicu soli. Popapri. Makni s vatre.


  3. Tjesteninu stavi u veliku posudu za serviranje, dodaj joj tikvice, nasitno nasjeckane listiće bosiljka i mente te nasitno nasjeckani vlasac. Sve dobro promiješaj i pospi s još malo svježe naribanog parmezana neposredno prije posluživanja.

    Ovo jelo najfinije je dok je još toplo.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

721 kcal

36 %

MASTI

28,00 g

38 %

KOLESTEROL

43,00 g

14 %

UH

87,00 g

31 %

PROTEINI

24,00 g

48 %

Fusille možeš zamijeniti cavatappi tjesteninom, ili nekom drugom vrstom tjestenine, a dio tikvica ljeti možeš zamijeniti ljetnim žutim tikvicama za više boje i okusa.

Isprobaj i ova divna jela s tikvicama - jedno od njih je desert!

punjene tikvice Možda vas zanima... Prefine punjene tikvice gotove za manje od pola sata Recepti zucchini breadwich Možda vas zanima... Zucchini Breadwich novi je slasni hit s TikToka Recepti teletina, tikvice Možda vas zanima... RUČAK ZA 5! Teleći odrezak u umaku od tikvica Recepti scarpaccia dolce Možda vas zanima... Scarpaccia dolce: ovaj desert s tikvicama moraš probati Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.