Recepti 13. listopada 2014.

Ljetni rižoto iz woka

gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani rižoto s mekanim purećim mesom idealno je jelo za pripremiti tijekom ljetnih vrućina

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 104

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 150 filet puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 1 kom kelj lisnati
  • 2 kom mrkva, crvena
  • peršin, list
  • sol
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 dl vino bijelo
  • riža, polirana (ili brašno )
  • soja umak

Priprema

  1. U zagrijan wok staviti Zvijezda maslinovo ulje, dodati sjeckani češnjak i kratko propirjati.
  2. Dodati tikvicu sjeckanu na kockice i prstohvat soli, pirjati 5 minuta i potom dodati posoljeni pureći file sjeckan na kockice.
  3. Mrkvu izribati na tanke uzdužne trake, list kelja sitno nasjeckati i dodati u wok. Pustiti još 10 minuta da krčka i potom dodati vrhnje za kuhanje i sjeckani peršin.
  4. Kada smjesa postane kompaktna podliti bijelim vinom. Dodati napola kuhanu rižu i držati na vatri još 10 minuta, odnosno do trenutka kada je riža kuhana al dente.

Lagani rižoto s mekanim purećim mesom idealno je jelo za pripremiti tijekom ljetnih vrućina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.