gastro postao
Lagani rižoto s mekanim purećim mesom idealno je jelo za pripremiti tijekom ljetnih vrućina
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 104
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 1 kom tikvice, zelene
- 150 filet puran (bijelo meso, prsa bk )
- 1 kom kelj lisnati
- 2 kom mrkva, crvena
- peršin, list
- sol
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- 1 dl vino bijelo
- riža, polirana (ili brašno )
- soja umak
Priprema
- U zagrijan wok staviti Zvijezda maslinovo ulje, dodati sjeckani češnjak i kratko propirjati.
- Dodati tikvicu sjeckanu na kockice i prstohvat soli, pirjati 5 minuta i potom dodati posoljeni pureći file sjeckan na kockice.
- Mrkvu izribati na tanke uzdužne trake, list kelja sitno nasjeckati i dodati u wok. Pustiti još 10 minuta da krčka i potom dodati vrhnje za kuhanje i sjeckani peršin.
- Kada smjesa postane kompaktna podliti bijelim vinom. Dodati napola kuhanu rižu i držati na vatri još 10 minuta, odnosno do trenutka kada je riža kuhana al dente.
Lagani rižoto s mekanim purećim mesom idealno je jelo za pripremiti tijekom ljetnih vrućina