gastro postao
Jednostavan recept za neodoljiva, ljuta krilca, odnosno popularne buffalo wingse
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 329
Potrebno vam je
- 8 kom pileća krilca
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 žličica čili papričica
- 300 g rajčica, crvena
- 2 dl pileći temeljac
- 2 žlica ulje maslinovo
- bosiljak, vezica
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- Krilca razrežite na tri dijela. Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite i popaprite te meso izvadite i stavite na toplo.
- U istoj posudi u kojoj ste pržili krilca dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i mljevenu čili papričicu. Kratko propirjajte uz dolijevanje temeljca, ako nemate temeljac, možete rastopiti kocku za juhu u vodi.
- Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno sjeckanom, oguljenom rajčicom. Lagano pirjajte dok meso ne omekša oko 30-tak minuta.
Krilca možete i do kraja ispeći u tavi, pa tek onda umočiti u gotov ljuti umak koji ste zasebno pirjali. No, bolja je kombinacija kad se meso pirja u umaku jer se lijepo prožme i svi sastojci umaka stope se s mesom.
Jednostavan recept za neodoljiva, ljuta krilca, odnosno popularne buffalo wingse