Recepti 16. srpnja 2021.

Kako napraviti savršen ljetni hot dog?

foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Rashladi Staropramen pivo, spakiraj Hot dogove i uživaj u prirodi s ekipom uz najbolju klopu i cugu!

Piknik uz Staropramen je sam po sebi super kombinacija, još uz odlične hot dogove sa svježim roštilj kobasicama i spiced up dodacima u azijskom tonu, bit ce to piknik za pamćenje!

Hot dog je klasik kojem rijetko tko može odoljeti, posebice kada se začini maštovitim dodacima. Svakako isprobaj!

Azijski hot dog | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Sastojci (za 4 hot doga):

Za salatu:

  • 150 g kineskog kupusa
  • 150 g ljubičastog kupusa
  • 2 mrkve
  • 2 mlada luka
  • 20-ak listića mente
  • 1 manja šaka listića korijandera

Za dressing:

  • 1,5 žlica rižinog octa
  • 1,5 žlica soja sosa
  • 1,5 žlica sezamovog ulja
  • 1 žlica šećera
  • 2 režnja češnjaka
  • par kapi fish saucea
  • 1 žlica soka limete

Za sriracha mayo:

  • 90 g majoneze
  • 2 žlice srirache
  • 1 žlica soka limete

Za hrskavi prženi luk:

  • 1 glavica luka
  • 100 g mlaćenice (ili 100 g mlijeka i žličica soka limuna)
  • 50 g brašna
  • žličica soli
  • žličica češnjaka u prahu
  • žličica dimljene paprike
  • ulje za prženje

Ostalo:

  • 4 svježe roštilj kobasice
  • zeleni dio mladog luka za posip
  • chili flakes za posip (može se izostaviti)
  • 20 g tostiranog sezama (za posip)

 | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Priprema:

  1. Luk nareži na kolutiće debljine otprilike tri mm i potopi ih u mlaćenicu. Ako nemaš mlaćenice, mlijeko promiješaj s limunom i pusti 15-ak minuta da se ukiseli pa potopi luk.
  2. Ljubičasti i kineski kupus nareži na tanke rezance. Mrkvu naribaj, mladi luk nareži na tanke kolutiće.
  3. Mentu i korijander sitno nakosaj. Sve promiješaj.
  4. Za dressing češnjak nasjeckaj što sitnije ili protisni te pomiješaj sa svim ostalim sastojcima. Pomiješaj s povrćem.
  5. Majonezu pomiješaj s ostalim sastojcima.
  6. Luk ocijedi i uvaljaj u brašno pomiješano sa začinima.
  7. Prži u dubokom ulju do smećkaste boje, ocijedi ih te odlaži u jednom sloju na papirnate ručnike. Kad se prohlade, grubo usitni nožem.
  8. Roštiljke ispeci na grill ili običnoj tavi s obje strane dok ne dobiju lijepu smeđu boju. Peciva razreži po dužini, puni salatom, stavi kobasicu, poškropi majonezom, dodaj hrskavi luk, sjeckani mladi luk, sezam i po želji chili flakes.
  9. Spakiraj u papir za pečenje te pričvrsti tanjim konopcem i spakiraj za piknik ili sve sastojke spakiraj u zasebne plastične kutije te ponesi na piknik i slaži hot dog na licu mjesta.

Uživaj!

missMind za missGastro

 | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL Hot dogs i Staropramen, foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.