Recepti 13. listopada 2014.

Ljuto marinirana piletina

Ljuto marinirana piletina
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Komade piletine stavite u marinadu dan ranije te ih prepržite na grill tavi ili roštilju

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 176

Marinada

  • 50 g luk ,crveni
  • 5 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • čili u prahu
  • ulje suncokretovo
  • soja umak
  • šećer, kristal
  • limeta
  • đumbir, korijen

Prilog

  • luk ,crveni
  • 1 kom češnjak
  • 1 režanj ulje suncokretovo
  • 50 g grah,crveni
  • vino bijelo
  • kokosovo mlijeko
  • 100 g basmati riža

Ostalo

  • 200 g pile (bijelo meso bez kosti)

Priprema

  1. Piletinu (narezanu na komade) marinirajte dan prije u dobro izmiješanim sastojcima. Idući dan je popržite na grill-tavi ili roštilju.
  2. Prepržite luk i češnjak na malo ulja pa dodajte kuhani crveni grah, vino, kokosovo mlijeko te kuhanu rižu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.