gastro postao
Komade piletine stavite u marinadu dan ranije te ih prepržite na grill tavi ili roštilju
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 176
Marinada
- 50 g luk ,crveni
- 5 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- čili u prahu
- ulje suncokretovo
- soja umak
- šećer, kristal
- limeta
- đumbir, korijen
Prilog
- luk ,crveni
- 1 kom češnjak
- 1 režanj ulje suncokretovo
- 50 g grah,crveni
- vino bijelo
- kokosovo mlijeko
- 100 g basmati riža
Ostalo
- 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
Priprema
- Piletinu (narezanu na komade) marinirajte dan prije u dobro izmiješanim sastojcima. Idući dan je popržite na grill-tavi ili roštilju.
- Prepržite luk i češnjak na malo ulja pa dodajte kuhani crveni grah, vino, kokosovo mlijeko te kuhanu rižu.
Izvor Skuhatćute