Recepti Lokalni specijaliteti 28. srpnja 2023.

Lokalno na tvom stolu: Gastrolovci pripremaju specijalitete iz raznih dijelova Lijepe naše

foto: Unsplash

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Hrana s kojom smo odrastali, koju su nam pripremale naše bake i koju ne možemo baš posvuda naći... Hrana koja se priprema u određenim krajevima Lijepe naše gdje je postala dio tradicije koju rado njegujemo... To je tema našeg najfriškijeg meet-upa powered by METRO

Obožavamo putovanja, a jedna od najdražih 'aktivnosti' kada posjećujemo druge krajeve nam je isprobavanje lokalnih specijaliteta. Ipak, ne mora se putovati miljama daleko kako bismo isprobali savršene specijalitete koje ne možete naći baš na svakom koraku, već samo na nekim određenim područjima. Jela koja su s ljubavlju spremale bake postala su dio tradicije nekih krajeva, i drago nam je da je to tako i da ih nove generacije čuvaju od zaborava. Zato smo okupili naše Gastrolovce u novom Gastro bloger meet upu powered by METRO kako bismo podijelili s tobom recepte za lokalne gastro-dragulje. 
 | Author: Dalmatinske šjore često koristile smokve u svojim desertima, a autorica bloga Veganica Vinka Tresić odlučila je arome suhih smokvi spojiti s mirisom cimeta u savršenu ljetnu deliciju, prhke keksiće. Ljeto u Slavoniji ne može proći bez slastica sa šljivama, a tačkrle će se sigurno svidjeti svima koji vole knedle sa šljivama. Poznate i kao tačke ili taške, ovaj mekani desert odlučio je pripremiti Vedran Bošković, autor bloga Seasoned with love. Dok u Slavoniji pripremaju tačkrle, središnja Hrvatska voli knedlice. No, nisu sve knedlice samo za jesenske plodove - sezona marelica je napokon stigla, a autor bloga Samo jedan griz Darko Debić priprema tijesto za ljetne okruglice. Ipak, za ljetnu dozu svježine neće ih pripremiti s krumpirom nego sirom.
I, da prizovemo more i dalmatinsku kužinu, blogerica Tanja Pastuović Klaić sprema omiljeni ljetni klasik, buzaru od dagnji i kozica. Mljac!
Našim Gastrolovcima u pripremi ovih sjajnih lokalnih jela pomoći će znanje i talent, ali i METRO Chef proizvodi.
Recepte donosimo uskoro, znamo da jedva čekaš!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.