gastro postao
Začinite suhe šljive rumom i čokoladom kako biste dobili izvrstan desert
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1441
Potrebno vam je
- 200 g šljive, suhe
- 0.30 dl tamni rum
- 350 g čokolada za kuhanje
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 50 g šećer, kristal
- 150 g kakao u prahu, nezašećereni
Priprema
- Namačite šljive u rumu pola dana pa ih ocijedite i zgnječite.
- Zagrijte vrhnje, u njega umiješajte šećer i na kraju, uz stalno miješanje, i čokoladu razlomljenu na komadiće. Dodajte i pire od šljiva i sve dobro promiješajte.
- Stavite u hladnjak na 12-24 sata, izvadite pa od smjese oblikujte okruglice.
- Uvaljajte ih u kakao i poslužite.