Recepti 03. listopada 2014.

Loptice sa slaninom, timijanom i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan prilog ili slasni zalogaj za predjelo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 327

Potrebno vam je

  • 115 g slanina suha, masna
  • 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 6 žlica maslac, slani
  • 0.50 mala žlica sol
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 5 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 85 g fontina
  • 85 g parmezan
  • 1 žlica svježi timijan

Priprema

  1. Slaninu popržite i ocijedite.
  2. Izmiješajte šalicu mlijeka ili vode sa solju i maslacem te zakuhajte. Smanjite vatru, umiješajte brašno i izmiješajte. Kuhajte, miješajući, dok se tijesto ne formira u kuglu te bude suho na dodir, oko dvije min.
  3. Stavite tijesto u mikser pa postupno dodajte jaja. Sačuvajte tri žlice parmezana, umiješajte slaninu, preostali sir i timijan te izmiksajte.
  4. Stavite kuglice tijesta na lim obložen papirom za pečenje pa ih premažite smjesom od istučenog žumanjka i žlice mlijeka. Pospite ih parmezanom.
  5. Pecite 30-35 min na 190°c

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.