gastro postao
Odličan prilog ili slasni zalogaj za predjelo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 327
Potrebno vam je
- 115 g slanina suha, masna
- 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 6 žlica maslac, slani
- 0.50 mala žlica sol
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 5 kom jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 85 g fontina
- 85 g parmezan
- 1 žlica svježi timijan
Priprema
- Slaninu popržite i ocijedite.
- Izmiješajte šalicu mlijeka ili vode sa solju i maslacem te zakuhajte. Smanjite vatru, umiješajte brašno i izmiješajte. Kuhajte, miješajući, dok se tijesto ne formira u kuglu te bude suho na dodir, oko dvije min.
- Stavite tijesto u mikser pa postupno dodajte jaja. Sačuvajte tri žlice parmezana, umiješajte slaninu, preostali sir i timijan te izmiksajte.
- Stavite kuglice tijesta na lim obložen papirom za pečenje pa ih premažite smjesom od istučenog žumanjka i žlice mlijeka. Pospite ih parmezanom.
- Pecite 30-35 min na 190°c
Izvor Skuhatćute