gastro postao
                                            
                                        
                                    Odličan prilog ili slasni zalogaj za predjelo
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 327
Potrebno vam je
- 115 g slanina suha, masna
 - 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
 - 6 žlica maslac, slani
 - 0.50 mala žlica sol
 - 1 šalica pšenično brašno, bijelo
 - 5 kom jaje kokošje
 - 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 85 g fontina
 - 85 g parmezan
 - 1 žlica svježi timijan
 
Priprema
- Slaninu popržite i ocijedite.
 - Izmiješajte šalicu mlijeka ili vode sa solju i maslacem te zakuhajte. Smanjite vatru, umiješajte brašno i izmiješajte. Kuhajte, miješajući, dok se tijesto ne formira u kuglu te bude suho na dodir, oko dvije min.
 - Stavite tijesto u mikser pa postupno dodajte jaja. Sačuvajte tri žlice parmezana, umiješajte slaninu, preostali sir i timijan te izmiksajte.
 - Stavite kuglice tijesta na lim obložen papirom za pečenje pa ih premažite smjesom od istučenog žumanjka i žlice mlijeka. Pospite ih parmezanom.
 - Pecite 30-35 min na 190°c
 
Izvor Skuhatćute