gastro postao
Salata od borkule, cvjetače i kus-kusa bit će odličan prilog lososu pečenom na grill tavi
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 34
Potrebno vam je
- 4 filet losos
- 200 g cvjetača (samo cvijet)
- 200 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 100 g mahune zelene (mlade)
- 1 kom čili papričica,sušena
- 2 kom sušena rajčica
- 0.50 šalica kuskus
- sol
- svježe mljeveni papar
- rižin ocat
Priprema
- Kus-kus stavite u zdjelu i prelijte sa kipućom vodom, lagano posolite i ostavite sa strane da nabubri.
- Cvjetaču i brokulu operite, nakidajte na manje cvjetove, mahune narežite na manje komade i povrće skuhajte na pari.
- Chilli papričici odstranite sjemenke i žilice pa narežite na sitno, rajčice narežite na sitne kockice. U zdjeli pomiješajte chilli papričicu, sušene rajčice, žličicu rižinog octa, maslinovo ulje, sol i papar.
- Kus-kus procijedite ako je potrebno i dodajte u zdjelu sa začinima, dobro promiješajte pa dodajte kuhano povrće, lagano promiješajte i ostavite sa strane, po potrebi dodatno začinite.
- Filete lososa prepržite na grill tavi i servirajte uz salatu od brokule i cvjetače.