Recepti 13. listopada 2014.

Losos s brokulom

Losos s brokulom
gastro postao gastro.24sata.hr
Salata od borkule, cvjetače i kus-kusa bit će odličan prilog lososu pečenom na grill tavi

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 34

Potrebno vam je

  • 4 filet losos
  • 200 g cvjetača (samo cvijet)
  • 200 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 100 g mahune zelene (mlade)
  • 1 kom čili papričica,sušena
  • 2 kom sušena rajčica
  • 0.50 šalica kuskus
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • rižin ocat

Priprema

  1. Kus-kus stavite u zdjelu i prelijte sa kipućom vodom, lagano posolite i ostavite sa strane da nabubri.
  2. Cvjetaču i brokulu operite, nakidajte na manje cvjetove, mahune narežite na manje komade i povrće skuhajte na pari.
  3. Chilli papričici odstranite sjemenke i žilice pa narežite na sitno, rajčice narežite na sitne kockice. U zdjeli pomiješajte chilli papričicu, sušene rajčice, žličicu rižinog octa, maslinovo ulje, sol i papar.
  4. Kus-kus procijedite ako je potrebno i dodajte u zdjelu sa začinima, dobro promiješajte pa dodajte kuhano povrće, lagano promiješajte i ostavite sa strane, po potrebi dodatno začinite.
  5. Filete lososa prepržite na grill tavi i servirajte uz salatu od brokule i cvjetače.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.