gastro postao
Izuzetno zdrava riba u kombinaciji sa simpatičnim njokima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1227
Potrebno vam je
- 800 g losos
- 1000 g krumpir, zreli
- 500 g cikla
- 4 kom jaje kokošje
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- maslac, slani
- 2 list peršin, list
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- ulje maslinovo
- repovi kozica
- miješane školjke
- hlap
- peršin, korijen
- celer, korijen
- korijen koromača
- đumbir, korijen
Priprema
- Losos očistite i filetirajte. Ako kupujete pripremljeni losos, odaberite veći komad pa ga sami iskrojite na željene veličine. U tavici zagrijte maslac i kratko pržite meso lososa koje ste po želji posolili.
- Skuhajte krumpir u blago posoljenoj vodi. Kada je gotov, ogulite i narežite na kocke.
- Ciklu zamotajte u aluminijsku foliju i ispecite. Usitnite je i s krumpirom dodajte brašnu te umiješajte u brašno, jaja i malo soli i vode. Povežite u fino tijesto koje će biti lijepe ljubičaste boje zbog cikle. Razvaljajte i oblikujte njoke.
- Skuhajte ih u posoljenoj vodi dok ne isplivaju. Kratko provaljajte na tavici na kojoj ste rastopili malo maslaca. Pospite kosanim peršinom i pokapajte maslinovim uljem.
- Bisque od plodova mora koji ste skuhali od ljuski hlapa, kozica i školjki prženih s korjenastim povrćem pomiješajte s vrhnjem i ulijte u bocu za šlag.
Izuzetno zdrava riba u kombinaciji sa simpatičnim njokima
Izvor Tomislav Gretić