Recepti 13. listopada 2014.

Losos s ljubičastim njokima od cikle

gastro postao gastro.24sata.hr
Izuzetno zdrava riba u kombinaciji sa simpatičnim njokima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1227

Potrebno vam je

  • 800 g losos
  • 1000 g krumpir, zreli
  • 500 g cikla
  • 4 kom jaje kokošje
  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • maslac, slani
  • 2 list peršin, list
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • ulje maslinovo
  • repovi kozica
  • miješane školjke
  • hlap
  • peršin, korijen
  • celer, korijen
  • korijen koromača
  • đumbir, korijen

Priprema

  1. Losos očistite i filetirajte. Ako kupujete pripremljeni losos, odaberite veći komad pa ga sami iskrojite na željene veličine. U tavici zagrijte maslac i kratko pržite meso lososa koje ste po želji posolili.
  2. Skuhajte krumpir u blago posoljenoj vodi. Kada je gotov, ogulite i narežite na kocke.
  3. Ciklu zamotajte u aluminijsku foliju i ispecite. Usitnite je i s krumpirom dodajte brašnu te umiješajte u brašno, jaja i malo soli i vode. Povežite u fino tijesto koje će biti lijepe ljubičaste boje zbog cikle. Razvaljajte i oblikujte njoke.
  4. Skuhajte ih u posoljenoj vodi dok ne isplivaju. Kratko provaljajte na tavici na kojoj ste rastopili malo maslaca. Pospite kosanim peršinom i pokapajte maslinovim uljem.
  5. Bisque od plodova mora koji ste skuhali od ljuski hlapa, kozica i školjki prženih s korjenastim povrćem pomiješajte s vrhnjem i ulijte u bocu za šlag.

Izuzetno zdrava riba u kombinaciji sa simpatičnim njokima

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.