Recepti 30. lipnja 2023.

Losos sa špinatom i laganom kremom od jogurta

Losos sa špinatom
Losos sa špinatom foto: Taha Samet Arslan/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Losos je riba koju mnogi često pripremaju - što god da mu dodaš, lijepo ide uz njegov delikatan okus. Ovaj put spojili smo ga s špinatom i laganom kremom od jogurta

Nije slučajno da je Popaj odabrao špinat - to je povrće iznimno bogato vitaminima i mineralima, pa je visoko na listi namirnica koje su zdrave i poželjno ih je što češće konzumirati. Uz to je i niskokaloričan (100 g špinata sadrži samo 30 kcal) pa je idealan izbor i za one koji namjeravaju smršaviti.

S druge strane, losos je riba koju mnogi često pripremaju - što god da mu dodaš lijepo ide uz njegov delikatan okus. U ovom receptu to su špinat i lagana krema od jogurta.

 

Možda vas zanima... 3 fantastična jela od lososa – brzo i jednostavno do laganog ručka! Recepti

 

Svježi špinat pirja se s ljutikom i češnjakom,posoli se, popapri i doda malo muškatnog oraščića. Preporučujemo da s tom smjesom preliješ losos, a ta besprijekorno profinjen okus napravi laganu kremu od jogurta i njome dodatno prelij losos.

Vjerujemo da ćeš uživati - dobar tek!

 | Author: Taha Samet Arslan/Pexels Losos sa špinatom foto: Taha Samet Arslan/Pexels

Losos sa špinatom i laganom kremom od jogurta

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 ploške fileta lososa (od po 120 g)
  • 3 žlice limunova soka
  • 2 ljutike
  • 350 ml ribljeg temeljca
  • 600 g špinata
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • muškatni oraščić
  • 2 žumanca
  • 150 g jogurta
  • narezana limunova korica
  • sol i papar

 

Možda vas zanima... Brza i lagana salata s pečenim lososom Recepti

 

Postupak:

  1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Filete lososa operi vrućom vodom i posuši. Zatim ih prelij sa 2 žlice limunova soka te ih posoli i popapri. Ljutiku oljušti i nareži na kockice.
  2. Jednu ljutiku raspodijeli po vatrostalnoj posudi u koju stavi masnoću, a na nju poslaži filete lososa. Ugrij riblji temeljac te ga izlij u vatrostalnu posudu. Pokrij aluminijskom folijom i ostavi u pećnici 10-ak minuta.
  3. Očisti i operi špinat. Oljušti i nasjeckaj češnjak. U tavi ugrij ulje i ispirjaj ljutiku i češnjak. Dodaj špinat. Posoli, popapri i dodaj malo ribanog muškatnog oraščića.
  4. Za umak na pari miješaj žumanjke, jogurt i žlicu limunova soka dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Pjenu od jogurta začini solju, paprom i limunovom koricom.
  5. Losos, špinat i pjenu od jogurta raspodijeli na tanjure te po želji ukrasi svježim špinatom. Kao prilog posluži kuhani krumpir s peršinom.

 | Author: Taha Samet Arslan/Pexels Losos sa špinatom foto: Taha Samet Arslan/Pexels

 

Možda vas zanima... Aromatični losos s đumbirom, narančom i limunom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.