Najbolji dio priče o mac & cheese kuglicama s makaronima sa sirom jest – donijeti ih kod prijatelja na zabavu. Garantiramo kako će se svi grabiti da ih dohvate na švedskom stolu. Želiš li magistrirati ovaj recept donosimo ti ideju sa 2 vrste sira koja je definitivno za prste polizati.
Koji sir odabrati i zašto je kuglice zamrznuti prije prženja
Možeš ih uvaljati u krušne mrvice i staviti u hladnjak do 5 dana prije nego što ih ispečeš. Sjajna stvar kod njihovog zamrzavanja je to što će stajati do 2 tjedna, a kada poželiš skuhati ih za međuobrok uvijek možeš izvaditi nekoliko kuglica.
Uz to, preporučujemo da upotrijebiš jako kremasti sir, svilenkaste teksture poput cheddara, Monterey jacka ili mascarponea. Za ovaj recept izbjegavaj ricottu i svježu mozzarellu jer daju sirastu teksturu koja nije poželjna.
Domaće američko jelo mac & cheese mi smo zamotali u kuglice i ispržili uvaljane prezlima
Kako napraviti vegansku verziju mac & cheese kuglica?
Različiti sastojci mogu dati iste, jako ukusne rezultate – zato i ako nisi vegan slobodno isprobaj nešto novo! Umjesto tekućine koristi bademovo ili zobeno mlijeko, veganski sir je lako kupiti, a zatim dodaj veganska jaja ili sjeme lana umjesto jaja. I recept je gotov - samo pazi da upotrijebiš i tjesteninu bez jaja.