gastro postao
                                            
                                        
                                    U zadnje vrijeme macaronsi su postali pravi hit, a u ponudi ih ima i slastičarnica Mak na konac Petre Jelenić, te vam ovom prigodom donosimo njen recept za te slatke male zalogaje
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 435
Biskvit
- 100 g šećer, u prahu
 - 100 g bademi,mljeveni
 - 2 kom bjelanjak kokošji
 - 1 prstohvat sol
 - 55 g šećer, kristal
 
Krema
- 200 g čokolada s 60% kakaa
 - 50 g maslac, neslani
 - 150 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
 - 50 ml mlijeko kravlje, punomasno
 
Priprema
- Šećer u prahu i bademe u prahu zajedno prosijte. Bjelanjke s malo soli izmiksajte u snijeg pa postupno dodajte šećer. Miksajte do čvrstog snijega. U snijeg lagano kružnim pokretima umiješajte šećer u prahu s bademima. Pazite da ne premiješate smjesu. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje pomoću dresir-vrećice i okruglog nastavka promjera oko sedam mm špricajte hrpice. Lim nekoliko puta lupnite o stol da se hrpice poravnaju i macarons dobiju sjajnu koricu. Pustite da se suše oko pola sata pa pecite na 160°C oko sedam-deset minuta, otvorite vrata pećnice dva-tri puta da izađe para. Ako imate jaču pećnicu, prilagodite temperaturu. Imate li silikonske podloge, upotrijebite njih umjesto papira za pečenje.
 - Natrgajte čokoladu na komadiće i na nju stavite maslac narezan na listiće. Vrhnje i mlijeko kuhajte do točke vrenja, maknite s vatre pa dodajte preko čokolade. Pustite pet minuta da se čokolada u vrhnju otopi te miješajte dok smjesa ne postane homogena. Ohladite i pomoću dresir-vrećice punite pečene i ohlađene macarons dva po dva.
 
Izvor Skuhatćute