Recepti 13. listopada 2014.

Macaronsi s mentom i tamnom čokoladom

Macaronsi s mentom i tamnom čokoladom
gastro postao gastro.24sata.hr
Za prvi recept na Gastrosferi Tamara je odlučila podijeliti tajnu za savršene macaronse

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 91

Macarons

  • 70 g bjelanjak kokošji
  • 50 g šećer, kristal
  • 80 g bademi,mljeveni
  • 120 g šećer, u prahu
  • 7 kapi aroma mente

Ganache od tamne čokolade

  • 100 g tamna čokolada
  • 50 ml vrhnje za šlag

Priprema

  1. Macarons: Mljevene bademe i šećer u prahu prosijte zajedno u jednu posudu.
  2. U drugoj posudi miksajte bjelanjke dok ne očvrsnu pa pomalo dodajte kristalni šećer. Miksajte dok smjesa ne postane sjajna i glatka (oko 3 min).
  3. Dodajte aromu mente, a ukoliko niste zadovoljni bojom možete dodati i par kapi jestive boje (zelene ili plave). Miksajte dok se boja ne ujednači.
  4. Uzmite špatulu te vrlo laganim pokretima dodajte mješavinu badema i šećera u prahu u nekoliko navrata.
  5. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu te na papir za pečenje istisnite krugove promjera 4 cm, koje možete prethodno nacrtati na papiru, ali onda ga svakako okrenite naopačke. Pazite i da razmak između krugova neka bude najmanje 4 cm.
  6. Nekoliko puta lupite limom o stol da iz smjese izađu mjehurići te da se njihova površina zagladi.
  7. Ostavite da stoje 40 - 50 min na sobnoj temperaturi. Ovim postupkom macaronsi će dobiti koricu pa će se prilikom pečenja stvoriti tzv. stopalo.
  8. Pecite ih na 140°C oko 10 – 13 min. Nakon 10 min otvorite pećnicu i probajte prstom da li je korica tvrda, ako je, onda su pečeni, a ukoliko nije ostavite ih još minutu pa provjerite ponovno.
  9. Ganache od tamne čokolade: Zakuhajte slatko vrhnje do vrenja pa ga prelijte preko čokolade narezane na komadiće.
  10. Ostavite nekoliko minuta te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  11. Ohladite do kraja i punite macaronse malom količinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.