Recepti 11. listopada 2014.

Mađarski gulaš

Mađarski gulaš
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mađarski gulaši svjetski su poznati pa ih se isplati isprobati

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1155

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje, biljno
  • 1 žlica maslac, slani
  • 700 g kobasica (prosjek )
  • 300 g Ljuta kobasica
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica paprika u prahu
  • 2 kom čili papričica
  • 1 kom crvena paprika
  • 200 ml goveđi temeljac
  • 175 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 žlica peršin, list

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 150°C. Zagrijte ulje u tavi pa dodajte maslac te prepržite pikantne kobasice i pečenice. Nakon pet-sedam minuta izvadite ih iz vatrostalne tave i ostavite sa strane.
  2. Prepržite luk i češnjak u istoj tavi pa nakon tri minute Dodajte brašno i pržite još nekoliko minuta.
  3. Umiješajte papriku u prahu, ljute papričice i nasjeckanu crvenu papriku. Prelijte goveđim temeljcem pa u tavu vratite kobasice. Pecite u pećnici 30-35 minuta.
  4. Umiješajte kiselo vrhnje i peršin te poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.