gastro postao
Mađarski gulaši svjetski su poznati pa ih se isplati isprobati
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1155
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje, biljno
- 1 žlica maslac, slani
- 700 g kobasica (prosjek )
- 300 g Ljuta kobasica
- 2 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica paprika u prahu
- 2 kom čili papričica
- 1 kom crvena paprika
- 200 ml goveđi temeljac
- 175 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 žlica peršin, list
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 150°C. Zagrijte ulje u tavi pa dodajte maslac te prepržite pikantne kobasice i pečenice. Nakon pet-sedam minuta izvadite ih iz vatrostalne tave i ostavite sa strane.
- Prepržite luk i češnjak u istoj tavi pa nakon tri minute Dodajte brašno i pržite još nekoliko minuta.
- Umiješajte papriku u prahu, ljute papričice i nasjeckanu crvenu papriku. Prelijte goveđim temeljcem pa u tavu vratite kobasice. Pecite u pećnici 30-35 minuta.
- Umiješajte kiselo vrhnje i peršin te poslužite.