Advent u Zagrebu ove je godine dobio novo nezaobilazno mjesto: kućicu Fritulinka by Rougemarin na Trgu bana Jelačića. A s njom i – prema riječima chefa i kulinarskog inovatora i vizionara Marina Medaka – “najbolji proizvod u njegovoj karijeri”. Riječ je o - Fritulinki, slatkom adventskom novitetu.
Fritulinka s čokoladom
'Obične' fritule s čokoladom
Što je Fritulinka?
Kako objašnjava tim Rougemarina, Fritulinka predstavlja najbolje od fritule i najbolje od palačinke u jednom. Sastoji se od mekane palačinke s punjenjem, nježno umotane u tijesto za fritule, zatim ispržena do zlaćane boje, baš poput fritule, i na kraju uvaljana u šećer (s cimetom).
Unutrašnjost fritulinke krije čak 5 vrsta punjenja:
- pistacija s umakom od pistacija
- pekmez šljiva
- čokoladna krema
- pekmez marelica s umakom od karamele i mandarina
- jabuka s karamelom i cvijetom soli.
"Ovo je najgenijalnije jelo koje sam ikad kreirao. Htjeli smo napraviti nešto novo, nešto što ne postoji, a opet da bude svima blisko. Fritulinka je upravo to", poručio je Marin Medak.
Fritulinka s pistacijom
Frtulinka s džemom od šljiva
Hot dog u Rougemarin stilu
Advent koji miriše na domaće
Rougemarinova adventska kućica ove je godine osmišljena kao mali gastronomski laboratorij u srcu Zagreba. Uz Fritulinku, posjetitelji mogu probati i:
- klasične fritule
- sočne hot-dogove rađene u Rougemarin stilu
- još nekoliko adventskih radosti koje se otkrivaju na licu mjesta
Cilj je, ističu iz Rougemarina, bio stvoriti kućicu na koju se ne dolazi “usput”, nego namjerno – zbog okusa koji se ne mogu pronaći nigdje drugdje.
U nastavku donosimo recept za slasnu Fritulinku s marelicom. Recept Marina Medaka prilagođen je pripremi kod kuće...
Fritulinka s marelicom