Recepti 13. listopada 2014.

Marinirane srdele

gastro postao gastro.24sata.hr
Srdele su ukusne i kada se samo preprže u ulju te posluže, no ovako marinirane su sasvim nova dimenzija okusa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 847

Potrebno vam je

  • 1200 g srdela
  • 4 kom luk ,crveni
  • 4 list lovorov list
  • papar u zrnu
  • 100 ml ulje maslinovo
  • 200 ml ulje suncokretovo
  • oštro brašno
  • sol
  • 1 kom limun
  • 100 ml vinski ocat

Priprema

  1. Očistite srdele, izvadite iznutrice, odstranite glave i operite. Morate ih dobro ocijediti kako se ne bi trgale tijekom prženja. Kad se ocijede, posolite ih i uvaljajte u brašno. Pržite ih u dubokoj masnoći (suncokretovo ulje) dok ne postanu zlatnožute i hrskave. Kad ih ispržite, poslažite ih u posudu jednu do druge.
  2. Narežite luk na kolutove, popržite ga na maslinovu ulju, dodajte lovor, papar u zrnu, vinski ocat i malo vode tako da sve prekrije luk i pustite da prokuha nekoliko minuta.
  3. Marinadom prekrijte srdele i ostavite da se sve hladi sat, dva. Srdele stalno moraju biti potpuno pod marinadom. Poslužite s lukom i umakom te kriškama limuna.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.