gastro postao
Srdele su ukusne i kada se samo preprže u ulju te posluže, no ovako marinirane su sasvim nova dimenzija okusa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 847
Potrebno vam je
- 1200 g srdela
- 4 kom luk ,crveni
- 4 list lovorov list
- papar u zrnu
- 100 ml ulje maslinovo
- 200 ml ulje suncokretovo
- oštro brašno
- sol
- 1 kom limun
- 100 ml vinski ocat
Priprema
- Očistite srdele, izvadite iznutrice, odstranite glave i operite. Morate ih dobro ocijediti kako se ne bi trgale tijekom prženja. Kad se ocijede, posolite ih i uvaljajte u brašno. Pržite ih u dubokoj masnoći (suncokretovo ulje) dok ne postanu zlatnožute i hrskave. Kad ih ispržite, poslažite ih u posudu jednu do druge.
- Narežite luk na kolutove, popržite ga na maslinovu ulju, dodajte lovor, papar u zrnu, vinski ocat i malo vode tako da sve prekrije luk i pustite da prokuha nekoliko minuta.
- Marinadom prekrijte srdele i ostavite da se sve hladi sat, dva. Srdele stalno moraju biti potpuno pod marinadom. Poslužite s lukom i umakom te kriškama limuna.
Izvor Skuhatćute