Recepti 07. svibnja 2015.

Marinirani odresci

marinirani-odresci
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
11. svibnja uz dnevno izdanje 24sata dobivate kuharicu 'Narodni roštilj' na poklon

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 897

Meso

  • 800 g govedina, odrezak
  • sol
  • papar

Marinada

  • 100 ml ulje maslinovo
  • 100 ml crno vino
  • 3 režanj češnjak
  • limunova korica
  • 1 grančica ružmarin

Prilog

  • cherry rajčice
  • paprika, zelena
  • rukola

Priprema

  1. Odreske posolite i popaprite.
  2. Pripremite marinadu. Pomiješajte maslinovo ulje, crno vino, zgnječeni češnjak, limunovu koru i ružmarin.
  3. Prelijte meso marinadom, a dio ostavite sa strane. Neka se meso marinira nekoliko sati.
  4. Stavite meso na roštilj te, kad sok počne izlaziti na površinu i postane proziran, okrenite meso pa pecite do kraja premazujući ga cijelo vrijeme ostatkom marinade.
  5. Poslužite odreske uz salatu od pečenih paprika, cherry rajčica i rikule prelivenih s malo maslinova ulja i limunova soka.

Izvor Kuharica 'Narodni roštilj' u izdanju 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.