gastro postao
Pikantno, tradicionalno marokansko jelo iz kojega "vrište" okusi
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 196
Potrebno vam je
- 12.50 g korijander
- 7.50 g kumin, mljeveni
- 5 g slatka paprika
- 5 g čili u prahu
- 40 ml ulje suncokretovo
- 2 režanj češnjak
- 100 g mladi špinat
- 15 ml sok od limuna (prirod. svježi)
- 500 g janjetina, mršava
Priprema
- Pomiješajte mljeveni korijandar, kumin i čili te utrljajte mješavinu u janjetinu.
- Na srednje do jakoj vatri u woku zagrijte polovinu ulja, dodajte pola janjetine i neprestano miješajući pržite 1-2 minute. Premjestite na pladanj i pokrijte folijom. Ponovite s preostalom janjetinom.
- Smanjite vatru, dodajte preostalo ulje, pržite češnjak 2 minute, dodajte đumbir i bundevu i neprestano miješajući kuhajte 3 minute.
- Vratite janjetinu u wok, dodajte listove špinata, listove korijandra i sok od limuna. Promiješajte i kuhajte još 2 minute kako bi se janjetina zagrijala.
Pikantno, tradicionalno marokansko jelo iz kojega "vrište" okusi