Recepti 13. listopada 2014.

Maultaschen u umaku od rajčice

gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno njemačko jelo u malo izmijenjenom ruhu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 359

Tijesto

  • 3 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 4 kom jaje kokošje
  • sol

Punjenje

  • 1 žlica maslac, slani
  • 6 kriška slanina suha, masna
  • 3 kom luk ,crveni
  • 230 g kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
  • 225 g špinat
  • 225 g mljeveno meso
  • kruh pšenični, bijeli
  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 žlica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zamijesite tijesto.
  2. Za nadjev otopite maslac te na njemu popržite slaninu i luk. Izmiješajte s kobasicama ( 115 g običnih i 115 g ljutih ).
  3. Sameljite kruh sa slaninom, kuhanim špinatom, mesom i kobasicama. Umiješajte jaja, peršin i začine za pikantno punjenje.
  4. Nadjenite džepiće i kuhajte u slanoj vodi 10-15 minuta. Ocijedite i poslužite s umakom od rajčice.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.