gastro postao
Tradicionalno njemačko jelo u malo izmijenjenom ruhu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 359
Tijesto
- 3 šalica pšenično brašno, bijelo
- 4 kom jaje kokošje
- sol
Punjenje
- 1 žlica maslac, slani
- 6 kriška slanina suha, masna
- 3 kom luk ,crveni
- 230 g kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
- 225 g špinat
- 225 g mljeveno meso
- kruh pšenični, bijeli
- 3 kom jaje kokošje
- 3 žlica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zamijesite tijesto.
- Za nadjev otopite maslac te na njemu popržite slaninu i luk. Izmiješajte s kobasicama ( 115 g običnih i 115 g ljutih ).
- Sameljite kruh sa slaninom, kuhanim špinatom, mesom i kobasicama. Umiješajte jaja, peršin i začine za pikantno punjenje.
- Nadjenite džepiće i kuhajte u slanoj vodi 10-15 minuta. Ocijedite i poslužite s umakom od rajčice.
Izvor Skuhatćute