Recepti 03. listopada 2014.

Medaljoni od svinjetine omotani slaninom

Medaljoni od svinjetine omotani slaninom
gastro postao gastro.24sata.hr
Mesne zalogajčiće poslužite kao finger food na zabavi s prijateljima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 26

Potrebno vam je

  • 2 kom svinjetina,srednje masna
  • 12 kriška slanina suha, masna
  • 0.50 šalica maslac, slani
  • 2 žlica senf
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Svinjske pisanice narežite na 12 medaljona težine oko 50 g. Pomiješajte omekšani natrgani maslac sa sefom i zgnječenim češnjakom. Zamotajte u masni papir i oblikujte u valjak. Ostavite u hladnjaku dok pripremate meso.
  2. Posušite meso kuhinjskim papirom te začinite solju i paprom. Omotajte kriške slanine oko svinjskih medaljona i pričvrstite čačkalicom.
  3. Poredajte meso u lim za pečenje koji ste malo namastili maslacem ili maslinovim uljem. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Čim izvadite iz pećnice, na svaki komad mesa stavite komadić aromatiziranog maslaca.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.