gastro postao
Mesne zalogajčiće poslužite kao finger food na zabavi s prijateljima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 26
Potrebno vam je
- 2 kom svinjetina,srednje masna
- 12 kriška slanina suha, masna
- 0.50 šalica maslac, slani
- 2 žlica senf
- 1 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Svinjske pisanice narežite na 12 medaljona težine oko 50 g. Pomiješajte omekšani natrgani maslac sa sefom i zgnječenim češnjakom. Zamotajte u masni papir i oblikujte u valjak. Ostavite u hladnjaku dok pripremate meso.
- Posušite meso kuhinjskim papirom te začinite solju i paprom. Omotajte kriške slanine oko svinjskih medaljona i pričvrstite čačkalicom.
- Poredajte meso u lim za pečenje koji ste malo namastili maslacem ili maslinovim uljem. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Čim izvadite iz pećnice, na svaki komad mesa stavite komadić aromatiziranog maslaca.
Izvor Skuhatćute