gastro postao
                                            
                                        
                                    Želite li da medenjaci imaju intenzivniji okus, upotrijebite pčelinji med
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 133
Potrebno vam je
- 250 g med, vrcani
 - 100 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
 - 10 g vanilin šećer
 - 1 kom jaje kokošje
 - 2 žlica tamni rum
 - 250 g pšenično brašno, bijelo
 - 250 g raženo brašno ( 60% ekstrah.)
 - 10 g prašak za pecivo
 - 1 žlica mljeveni cimet
 - 1 prstohvat muškatni oraščić
 - sol
 - 1 mala žlica limunova korica
 - 5 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
 
Priprema
- U posudu stavite med i šećer pa lagano zagrijte. Dodajte vanilin šećer, jaje i rum. Pjenasto umutite sve sastojke. Izmiješajte obje vrste brašna s praškom za pecivo, začinima, solju i limunovom korom pa ih umiješajte u smjesu s medom.
 - Tijesto zamijesite rukama. Pospite brašnom radnu plohu, razvaljajte na njoj dio tijesta na debljinu oko 1 cm i izrežite razne oblike.
 - Zagrijte pećnicu na 200°C. Obložite papirom limove za pečenje pa na njih složite kolačiće. Premažite vrhnjem i ukrasite prema želji. Pecite medenjake oko 20 minuta.
 
Izvor Skuhatćute