Recepti 03. listopada 2014.

Medenjaci

gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li da medenjaci imaju intenzivniji okus, upotrijebite pčelinji med

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 133

Potrebno vam je

  • 250 g med, vrcani
  • 100 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 10 g vanilin šećer
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica tamni rum
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 250 g raženo brašno ( 60% ekstrah.)
  • 10 g prašak za pecivo
  • 1 žlica mljeveni cimet
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • sol
  • 1 mala žlica limunova korica
  • 5 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. U posudu stavite med i šećer pa lagano zagrijte. Dodajte vanilin šećer, jaje i rum. Pjenasto umutite sve sastojke. Izmiješajte obje vrste brašna s praškom za pecivo, začinima, solju i limunovom korom pa ih umiješajte u smjesu s medom.
  2. Tijesto zamijesite rukama. Pospite brašnom radnu plohu, razvaljajte na njoj dio tijesta na debljinu oko 1 cm i izrežite razne oblike.
  3. Zagrijte pećnicu na 200°C. Obložite papirom limove za pečenje pa na njih složite kolačiće. Premažite vrhnjem i ukrasite prema želji. Pecite medenjake oko 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.