Recepti 13. listopada 2014.

Mediteranski roštilj

Mediteranski roštilj
gastro postao gastro.24sata.hr
Srdele i orade, pripremljene na roštilju, odlično se slažu s marinadom na bazi maslinovog ulja i češnjaka

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 7

Potrebno vam je

  • 4 kom orada
  • 20 kom srdela
  • 4 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 vezica šparoge, vrtne
  • 4 kom krumpir, mladi
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 režanj češnjak
  • ulje maslinovo
  • limunov sok

Priprema

  1. Orade i srdele očistite, operite i posušite kuhinjskim ubrusom.
  2. Krumpire operite, osušite pa ih zamotajte u aluminijsku foliju. Paprike i šparoge operite.
  3. Od maslinova ulja, češnjaka, peršina, soli, papra i limunova soka napravite marinadu.
  4. Pripremite roštilj i na njemu ispecite ribu i povrće.
  5. Poslužite uz marinadu i svježu salatu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.