gastro postao
Hranjiva, bogato začinjena meksička juha
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 544
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 3 šalica povrtni temeljac
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom bundeva
- 1 šalica kelj lisnati
- 1 šalica rajčica, crvena
- 1 šalica grah, šareni
- 280 g kukuruz (u slavnoj vodi)
- 0.25 šalica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
- 1 mala žlica origano
- kopar
- crvena paprika
- papar
Priprema
- U posudi zagrijte 1 žlicu povrtnog temeljca te dodajte nasjeckani luk, češnjak i papriku te pirjajte 5 minuta uz često miješanje.
- Dodajte crvene paprike, bundevu nasjeckanu na kockice, kelj i rajčicu i sve dobro promiješajte.
- Nakon 5 minuta kuhanja dodajte grah, kukuruz, origano i kim.
- Pustite da smjesa zakuha pa dodajte ostatak temeljca, smanjite vatru i ostavite juhu otkrivenu da kuha još 15 minuta. Pred kraj dodajte sjemenke bundeve, kopar, papar i sol.