Recepti 13. listopada 2014.

Meksička juha

Meksička juha
gastro postao gastro.24sata.hr
Hranjiva, bogato začinjena meksička juha

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 544

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 3 šalica povrtni temeljac
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom bundeva
  • 1 šalica kelj lisnati
  • 1 šalica rajčica, crvena
  • 1 šalica grah, šareni
  • 280 g kukuruz (u slavnoj vodi)
  • 0.25 šalica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
  • 1 mala žlica origano
  • kopar
  • crvena paprika
  • papar

Priprema

  1. U posudi zagrijte 1 žlicu povrtnog temeljca te dodajte nasjeckani luk, češnjak i papriku te pirjajte 5 minuta uz često miješanje.
  2. Dodajte crvene paprike, bundevu nasjeckanu na kockice, kelj i rajčicu i sve dobro promiješajte.
  3. Nakon 5 minuta kuhanja dodajte grah, kukuruz, origano i kim.
  4. Pustite da smjesa zakuha pa dodajte ostatak temeljca, smanjite vatru i ostavite juhu otkrivenu da kuha još 15 minuta. Pred kraj dodajte sjemenke bundeve, kopar, papar i sol.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.