gastro postao
Meksički specijalitet obožavan diljem svijeta
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 12
Potrebno vam je
- 4 kom tortilja
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 1 žlica čili papričica
- 2 šalica čili u prahu
- 4 šalica domaća šalša
- 2 šalica pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 šalica pileći temeljac
- 0.75 šalica mast svinjska, nesoljena
- 1 žlica prašak za pecivo
- 0.50 mala žlica sol
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Ugrijte ulje u tavi pa prepržite luk. Dodajte ljute papričice i čili u prahu. Umiješajte šalšu i maknite s vatre pa dodajte kuhanu piletinu narezanu na komadiće i ostavite sa strane. Ulijte pileći temeljac u lonac i pustite da zavrije.
- Izmiksajte mast električnim mikserom pa polako dodajte pomiješan prašak za pecivo, sol i jaje. Dobro promiješajte i zalijte temeljcem te miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
- Stavite po nekoliko žlica te smjese na svaku tortillu pa preko malo smjese s piletinom. Zamotajte i kuhajte na pari sat vremena.
Izvor Skuhatćute