gastro postao
                                            
                                        
                                    Meksički specijalitet obožavan diljem svijeta
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 12
Potrebno vam je
- 4 kom tortilja
 - 2 žlica ulje suncokretovo
 - 0.50 šalica luk ,crveni
 - 1 žlica čili papričica
 - 2 šalica čili u prahu
 - 4 šalica domaća šalša
 - 2 šalica pile (bijelo meso bez kosti)
 - 2 šalica pileći temeljac
 - 0.75 šalica mast svinjska, nesoljena
 - 1 žlica prašak za pecivo
 - 0.50 mala žlica sol
 - 1 kom jaje kokošje
 
Priprema
- Ugrijte ulje u tavi pa prepržite luk. Dodajte ljute papričice i čili u prahu. Umiješajte šalšu i maknite s vatre pa dodajte kuhanu piletinu narezanu na komadiće i ostavite sa strane. Ulijte pileći temeljac u lonac i pustite da zavrije.
 - Izmiksajte mast električnim mikserom pa polako dodajte pomiješan prašak za pecivo, sol i jaje. Dobro promiješajte i zalijte temeljcem te miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
 - Stavite po nekoliko žlica te smjese na svaku tortillu pa preko malo smjese s piletinom. Zamotajte i kuhajte na pari sat vremena.
 
Izvor Skuhatćute