gastro postao
Panucho je popularno s Yucatana, a radi se o napuhnutoj tortilji punjenoj čime god poželite. U ovom receptu uz puno graha i rajčicu, glavna zvijezda je ukusno i mekano svinjsko meso
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1459
Potrebno vam je
- 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 mala žlica cajenska paprika
- sol
- papar
- 1300 g svinjetina,srednje masna
- 1.50 šalica jabučni ocat
- 4 režanj češnjak
- 20 kom tortilja, kukuruzna
- 0.50 šalica ulje suncokretovo
- 400 g grah,crveni
- 12 kom rajčica, crvena
- 2 kom luk ,crveni
Priprema
- Izmiješajte u zdjeli šećer, papriku, žlicu soli i žličicu papra. Stavite meso u posudu za pečenje pa je istrljajte začinima.
- U drugoj zdjeli izmiješajte ocat, sjeckani češnjak i pola šalice vode pa time prelijte meso. Poklopite posudu s mesom i pecite u pećnici na donjoj rešetki 2-2,5 sata na 175°C ili dok meso ne budete mogli razdvojiti vilicom. Izvadite meso pa ga “narežite” vilicom. Stavite ga u zdjelu i pomiješajte s umakom od pečenja.
- Od svake tortille izrežite manju. Na svaku tortillu stavite po žlicu toploga zapečenoga graha, a na nju stavite drugu tortillu te pritisnite rubove da se spoje. Pržite panuchose u zagrijanom ulju po tri min sa svake strane. Ocijedite ih od ulja i poslužite na tanjuru tako da ih pospete mekanim mesom, rajčicama i lukom.
Izvor Skuhatćute