Recepti 03. listopada 2014.

Meksički panuchosi

gastro postao gastro.24sata.hr
Panucho je popularno s Yucatana, a radi se o napuhnutoj tortilji punjenoj čime god poželite. U ovom receptu uz puno graha i rajčicu, glavna zvijezda je ukusno i mekano svinjsko meso

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1459

Potrebno vam je

  • 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 mala žlica cajenska paprika
  • sol
  • papar
  • 1300 g svinjetina,srednje masna
  • 1.50 šalica jabučni ocat
  • 4 režanj češnjak
  • 20 kom tortilja, kukuruzna
  • 0.50 šalica ulje suncokretovo
  • 400 g grah,crveni
  • 12 kom rajčica, crvena
  • 2 kom luk ,crveni

Priprema

  1. Izmiješajte u zdjeli šećer, papriku, žlicu soli i žličicu papra. Stavite meso u posudu za pečenje pa je istrljajte začinima.
  2. U drugoj zdjeli izmiješajte ocat, sjeckani češnjak i pola šalice vode pa time prelijte meso. Poklopite posudu s mesom i pecite u pećnici na donjoj rešetki 2-2,5 sata na 175°C ili dok meso ne budete mogli razdvojiti vilicom. Izvadite meso pa ga “narežite” vilicom. Stavite ga u zdjelu i pomiješajte s umakom od pečenja.
  3. Od svake tortille izrežite manju. Na svaku tortillu stavite po žlicu toploga zapečenoga graha, a na nju stavite drugu tortillu te pritisnite rubove da se spoje. Pržite panuchose u zagrijanom ulju po tri min sa svake strane. Ocijedite ih od ulja i poslužite na tanjuru tako da ih pospete mekanim mesom, rajčicama i lukom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.