Recepti 13. listopada 2014.

Mesna juha sa čičokama

Mesna juha sa čičokama
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna juha od mesa i čičoka

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 418

Potrebno vam je

  • 1.25 l pileći temeljac
  • 750 g čičoka
  • 1 kom limun
  • 60 g maslac, slani
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 2 kom lovorov list
  • 0.25 mala žlica muškatni oraščić
  • 1 žlica limunov sok
  • 150 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Po potrebi, pripremite temeljac (može i povrtni umjesto pilećeg).
  2. Čičoke ogulite i narežite. Stavite ih u zdjelu s vodom i ploškama limuna.
  3. U velikoj posudi rastopite maslac ili margarin. Dodajte nasjeckani luk i češnjak, pa lagano pirjajte 3-4 minute da omekšaju, ali ne posmeđe.
  4. Ocijedite čičoke i stavite ih u posudu. Promiješajte i 2-3 minute pirjajte na laganoj vatri. Ne dopustite da promijenu boju.
  5. Dodajte temeljac, sol i papar, lovorove listove, mljeveni muškatni oraščić i limunov sok pa pustite da polako zakuha. Poklopite i kuhajte na slaboj vatri 30 minuta dok sve povrće ne omekša.
  6. Izvadite lovorove listove, ostavite juhu da se malo ohladi, pa je zatim protisnite kroz cjedilo ili izmiksajte.
  7. Ulijte je u čistu posudu i pustite da zakuha. Po potrebi posolite i popaprite i umiješajte vrhnje ili meki sir. Ponovo je zagrijte, no ne dopustite da zakuha.

Ukusna juha od mesa i čičoka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.