Recepti 13. listopada 2014.

Mesna štruca

gastro postao gastro.24sata.hr
Tijekom pečenja obavezno podlijevajte štrucu uljem u kojem se peče

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1539

Potrebno vam je

  • 4000 g mljeveno meso
  • 1 kom luk ,crveni
  • 6 kom jaje kokošje
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • krušne mrvice

Priprema

  1. Namočite kruh u vodu i ostavite da kratko odstoji.
  2. U mljeveno meso umiješajte ocijeđeni kruh, sitno nasjeckani luk, jaje te posolite i popaprite. Izmiješajte dobro smjesu te je ostabite da odstoji. Možete je ostaviti tijekom noći u hladnjaku.
  3. Skuhajte jaja i ogulite ih.
  4. Na krušnim mrvicama razvaljajte rukama meso pa u sredinu stavite oguljena jaja te prstima oblikujte štrucu u mrvicama. Stavite je u nauljenu posudu za pečenje i pecite oko sat vremena na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.