gastro postao
Tijekom pečenja obavezno podlijevajte štrucu uljem u kojem se peče
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1539
Potrebno vam je
- 4000 g mljeveno meso
- 1 kom luk ,crveni
- 6 kom jaje kokošje
- 2 kriška kruh pšenični, bijeli
- sol
- svježe mljeveni papar
- krušne mrvice
Priprema
- Namočite kruh u vodu i ostavite da kratko odstoji.
- U mljeveno meso umiješajte ocijeđeni kruh, sitno nasjeckani luk, jaje te posolite i popaprite. Izmiješajte dobro smjesu te je ostabite da odstoji. Možete je ostaviti tijekom noći u hladnjaku.
- Skuhajte jaja i ogulite ih.
- Na krušnim mrvicama razvaljajte rukama meso pa u sredinu stavite oguljena jaja te prstima oblikujte štrucu u mrvicama. Stavite je u nauljenu posudu za pečenje i pecite oko sat vremena na 180°C.
Izvor Skuhatćute