gastro postao
Nemojte birati previše posno i krto meso - uzmite masnije jer će u suprotnome mesna štruca biti suha
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 592
Potrebno vam je
- 700 g mljeveno meso
- sol
- papar
- 1 žličica paprika u prahu
- 0.50 kom luk ,crveni
- peršin, list
- 3 režanj češnjak
- 2 kriška kruh pšenični, bijeli
- 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 kom jaje kokošje
- 100 ml mineralna voda
- 4 kom kuhano jaje
- peršin, list
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Priprema
- Pećnicu ugrijte na 180°c. Skuhajte četiri jaja, a kriške starog kruha natrgajte na komade i namočite u mlijeku. U tavi propirjajte nasjeckani luk i češnjak te slaninu. U velikoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso s pirjanim lukom, češnjakom i slaninom. Dodajte začine, mineralnu vodu i namočeni kruh.
- Izmiješajte smjesu i podijelite je na dva jednaka dijela. U kalup utisnite prvi dio smjese. U sredinu smjese utisnite tvrdo kuhana jaja - poslažite ih uzdužno. Pokrijte drugim dijelom smjese te sve dobro spojite i utisnite.
- Stavite kalup u veću posudu za pečenje, napunite je vodom (neka seže do polovice kalupa) i pecite oko sat vremena. Provjerite vilicom je li meso pečeno. Ostavite pečenu štrucu da se "odmori" 15 minuta, narežite je na kriške i poslužite.