Recepti 13. listopada 2014.

Mesna štruca s jajima

gastro postao gastro.24sata.hr
Nemojte birati previše posno i krto meso - uzmite masnije jer će u suprotnome mesna štruca biti suha

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 592

Potrebno vam je

  • 700 g mljeveno meso
  • sol
  • papar
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • peršin, list
  • 3 režanj češnjak
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 100 ml mineralna voda
  • 4 kom kuhano jaje
  • peršin, list
  • 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Priprema

  1. Pećnicu ugrijte na 180°c. Skuhajte četiri jaja, a kriške starog kruha natrgajte na komade i namočite u mlijeku. U tavi propirjajte nasjeckani luk i češnjak te slaninu. U velikoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso s pirjanim lukom, češnjakom i slaninom. Dodajte začine, mineralnu vodu i namočeni kruh.
  2. Izmiješajte smjesu i podijelite je na dva jednaka dijela. U kalup utisnite prvi dio smjese. U sredinu smjese utisnite tvrdo kuhana jaja - poslažite ih uzdužno. Pokrijte drugim dijelom smjese te sve dobro spojite i utisnite.
  3. Stavite kalup u veću posudu za pečenje, napunite je vodom (neka seže do polovice kalupa) i pecite oko sat vremena. Provjerite vilicom je li meso pečeno. Ostavite pečenu štrucu da se "odmori" 15 minuta, narežite je na kriške i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.