Recepti 03. listopada 2014.

Mesne okruglice punjene špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Špinat i crveno meso poznati su izvori željeza. Pomiješate li ih zajedno, obećajemo vam da ćete izgledati kao Popaj :)

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 250

Potrebno vam je

  • 500 g mljevena junetina
  • 3 kom luk ,crveni
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica krušne mrvice
  • sol
  • papar
  • 300 g špinat
  • 1 žlica soja umak
  • 0.50 mala žlica šećer, kristal
  • parmezan

Priprema

  1. Pomiješajte mljeveno meso, nasjeckani luk, krušne mrvice, jaja, sol i papar. Pokrijte i ostavite u hladnjaku 20 minuta.
  2. Grubo narežite špinat pa ga blanširajte. Što sitnije narežite glavicu luka i zagrijte je u tavi na ulju. Dodajte sol, šećer i papar te nakon desetak minuta i blanširani špinat, sojin umak te vode prema potrebi. Kada se tekućina reducira, stavite na stranu i ohladite.
  3. Izvadite meso iz hladnjaka pa oblikujte kuglice veličine jajeta. U svakoj napravite rupu palcem. Premjestite okruglice na lim za pečenje i stavite u pećnicu na 180°c. Pecite dok ne postanu zlatno-smeđe.
  4. Na vrh svake okruglice dodajte malo ribanog sira i vratite u pećnicu da se zapeku oko deset minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.