gastro postao
Špinat i crveno meso poznati su izvori željeza. Pomiješate li ih zajedno, obećajemo vam da ćete izgledati kao Popaj :)
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 250
Potrebno vam je
- 500 g mljevena junetina
- 3 kom luk ,crveni
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica krušne mrvice
- sol
- papar
- 300 g špinat
- 1 žlica soja umak
- 0.50 mala žlica šećer, kristal
- parmezan
Priprema
- Pomiješajte mljeveno meso, nasjeckani luk, krušne mrvice, jaja, sol i papar. Pokrijte i ostavite u hladnjaku 20 minuta.
- Grubo narežite špinat pa ga blanširajte. Što sitnije narežite glavicu luka i zagrijte je u tavi na ulju. Dodajte sol, šećer i papar te nakon desetak minuta i blanširani špinat, sojin umak te vode prema potrebi. Kada se tekućina reducira, stavite na stranu i ohladite.
- Izvadite meso iz hladnjaka pa oblikujte kuglice veličine jajeta. U svakoj napravite rupu palcem. Premjestite okruglice na lim za pečenje i stavite u pećnicu na 180°c. Pecite dok ne postanu zlatno-smeđe.
- Na vrh svake okruglice dodajte malo ribanog sira i vratite u pećnicu da se zapeku oko deset minuta.
Izvor Skuhatćute