gastro postao
Ove mesne rolice mogu biti odličan finger food ili manji obrok
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 104
Potrebno vam je
- 6 žlica ulje maslinovo
- 6 list tijesto za savijače
- 250 g mljevena piletina
- 1 mala žlica đumbir, korijen
- 1 kom mladi luk
- 2 mala žlica soja umak
- 1 mala žlica šećer, kristal
- sol
- papar
- 50 g kozica velika
- 1 žlica vino bijelo
- 100 g kupus, kineski
- 100 g sojine klice
- 1 žlica gustin
Priprema
- Kore za savijače podijelite na četiri dijela tako da dobijete 24 pravokutnika. U woku ili dubljoj tavi zagrijte ulje, dodajte mladi luk, đumbir i mljevenu piletinu te pirjajte dok meso ne posmeđi. Umiješajte žlicu sojina umaka, šećer i prstohvat soli.
- Kozice uvaljajte u gustin i popržite na malo ulja u posebnoj tavi. Nakon pet-sedam minuta ulijte vino i pirjajte dok se ne zgusne. Dodajte ih mesu. Na tavi u kojoj ste pržili kozice popržite kineski kupus narezan na rezance i sojine klice. Gotovo povrće dodajte u mljeveno meso i kozice.
- Dodajte još žlicu sojina umaka i sve kratko propirjajte u woku. Na svaki pravokutnik stavite dvije žlice pripremljenog nadjeva, savijte rubove i zamotajte u rolice. Slijepite rubove škrobnim brašnom koje ste razmutili u vodi. Pržite rolice u zagrijanom dubokom ulju na jakoj vatri dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ocijede od suvišne masnoće. Poslužite ih uz sojin i kineski čili umak.
Izvor Skuhatćute