Recepti 14 prikaza 03. listopada 2014.

Mesne rolice

gastro postao gastro.24sata.hr
Ove mesne rolice mogu biti odličan finger food ili manji obrok

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 104

Potrebno vam je

  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 6 list tijesto za savijače
  • 250 g mljevena piletina
  • 1 mala žlica đumbir, korijen
  • 1 kom mladi luk
  • 2 mala žlica soja umak
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • sol
  • papar
  • 50 g kozica velika
  • 1 žlica vino bijelo
  • 100 g kupus, kineski
  • 100 g sojine klice
  • 1 žlica gustin

Priprema

  1. Kore za savijače podijelite na četiri dijela tako da dobijete 24 pravokutnika. U woku ili dubljoj tavi zagrijte ulje, dodajte mladi luk, đumbir i mljevenu piletinu te pirjajte dok meso ne posmeđi. Umiješajte žlicu sojina umaka, šećer i prstohvat soli.
  2. Kozice uvaljajte u gustin i popržite na malo ulja u posebnoj tavi. Nakon pet-sedam minuta ulijte vino i pirjajte dok se ne zgusne. Dodajte ih mesu. Na tavi u kojoj ste pržili kozice popržite kineski kupus narezan na rezance i sojine klice. Gotovo povrće dodajte u mljeveno meso i kozice.
  3. Dodajte još žlicu sojina umaka i sve kratko propirjajte u woku. Na svaki pravokutnik stavite dvije žlice pripremljenog nadjeva, savijte rubove i zamotajte u rolice. Slijepite rubove škrobnim brašnom koje ste razmutili u vodi. Pržite rolice u zagrijanom dubokom ulju na jakoj vatri dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ocijede od suvišne masnoće. Poslužite ih uz sojin i kineski čili umak.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.