Osječka food blogerica Nataša Pralica ima genijalan recept za prefin i sočan Milka kolač
Osječanka Nataša Pralica, autorica bloga Natašine slastice osmislila je genijalan recept za prefin i vrlo sočan Milka kolač koji će te sigurno oduševiti. Ovaj Milka kolač je savršen i jednostavno ga moraš isprobati, a nakon što ga isprobaš, obavezno posjeti i Natašin blog na kojem je još puno, puno slatkih recepata koji će ti poslužiti kao odlična inspiracija za nadolazeće blagdane.
Ne gasi ekran dok kuham
Milka kolač - recept Nataše Pralice
35 MIN
pripreme
32 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
BISKVIT
Sastojci
Bjelanjak
15
kom
Šećer
24
žlica
Brašno
6
žlica
Prašak za pecivo
1,50
kom
Mljeveni keksi (po izboru)
15
žlica
Mljeveni orasi
15
žlica
Postupak
5 bjelanjaka izmiksaj u čvrsti snijeg, zatim postepeno dodaj 8 žlicica šećera.
2 žlice brašna pomiješaj sa ½ praška za pecivo.
Pripremljeno brašno, 5 žlica keksa i 5 žlica mljevenih oraha dodaj u bjelanjke i lagano sjedini pjenjačom.
U kalup promjera cca 24 X 37 cm postavi na dno masni papir i ulij pripremljenu smjesu.
Stavi peći 15 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
Pečeni biskvit ostavi da se ohladi.
Ponovi cijeli postupak još 2 puta da dobiješ 3 jednaka biskvita.
KREMA
Sastojci
Žumanjak
15
kom
Mlijeko
700
ml
Šećer
200
g
Gustin (Kukuruzni Škrob)
5
žličica
Margarin
250
g
Mljeveni keksi (po izboru)
150
g
Mljeveni orasi
150
g
Bijela čokolada
100
g
Mliječna čokolada
100
g
Postupak
Žumanjke, šećer i gustin pomiješaj s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavi kuhati.
U uzavrelo mlijeko dodaj pripremljene sastojke i kuhaj dok ne postane gusto
Skloni s vatre i ostavi da se ohladi.
U ohlađenu smjesu dodaj margarin i sve dobro izmiksaj.
Dodaj orahe i kekse, te sve zajedno pomiješaj.
Smijesu podijeli na 2 jednaka dijela.
U jedan dio dodaj rastopljenu i lagano ohlađenu bijelu (Milka) čokoladu.
U drugi dio dodaj rastopljenu i prohlađenu mliječnu (Milka) čokoladu.