gastro postao
Klasični cheesecake dodatno začinite grčkim jogurtom i omiljenim začinima, a zatim ga poslužite uz svježe sezonsko voće.
Recept za mini cheesecake košarice možete pretvoriti i u veliki cheesecake koji ćete pripremiti u kalupu za pite, a kada je u pitanju voće, birajte između onog sezonskog. Jabuke, nar, kruške ili šljive bit će sjajan odabir.
Pripremiti možete i domaći karamel ili voćni preljev pa sve dodatno začiniti slatkastim okusima koji naprosto oduševljavaju.
Potrebno vam je:
- Oko 20 keksića
- 4 žlice maslaca
- Prstohvat soli
- 10 žlica grčkog jogurta
- 200 g krem sira ili sirnog namaza
- 150 g šećera
- 3 jaja
- Ekstrakt vanilije
- Prstohvat soli
- Prstohvat cimeta
Postupak pripreme:
- U blender ubacite kekse ili krekere, dodajte otopljeni i prstohvat soli pa sve povežite u masu koju možete utisnuti u kalup za muffine koji ste najprije obložili košaricama za muffine.
- Tako utisnutu podlogu pecite oko 5 minuta na 180 stupnjeva.
- Za to vrijeme pripremite nadjev tako da u izmiksate grčki jogurt, krem sir i šećer dok se u potpunosti ne povežu.
- Dodajte jaja, ekstrakt vanilije, cimet i prstohvat soli pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
- Kada je podloga gotova, u svaku stavite po žlicu ili dvije kreme i vratite u pećnicu na oko 15 do 20 minuta.
- Kolačiće ohladite do željene temperature.
- Poslužite uz svježe voće.
Dobar tek!