Recepti 3018 prikaza 28. svibnja 2019.

Mirisan omlet sa špinatom i parmezanom

Getty Images

Powered by:

Brzi omlet idealan je obrok za baš svako doba dana...

Omlet je odličan doručak, ali i ručak kojem pribjegavamo kada nam kronično nedostaje vremena. Uz malo špinata i parmezana, zaboravit ćete da je riječ tek o jednostavnoj kombinaciji jaja i osnovnih začina.

Umjesto šarenog papra možete omlet posudi s komadićima čilija, ovisno o tome preferirate li ljuću hranu.  Najbitnije je da ga poslužite odmah, dok je topao, kremast i vašim domom širi divan miris. 

 

Možda vas zanima... Omlet iz pećnice - sir, šunka, povrće i jaja u novom ruhu Recepti

 

Sastojci:

  • 200 g špinata
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 1 žlica mlijeka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • Sol, šareni papar

Priprema:

  1. Operite špinat pa ga nasjeckajte.  Očistite i sitno nasjeckajte češnjak.
  2. Jaja umutite sa žlicom mlijeka i malo posolite.
  3. Zagrijte tavicu, dodajte nasjeckani špinat i češnjak pa malo posolite. Pustite da se kratko pirja dok listovi špinata ne uvenu. 
  4. Izvadite špinat pa ulijte žlicu ulja. Kad se zagrijte dodajte smućkana jaja. Potom po površini rasporedite pripremljeni špinat, a na kraju i naribani sir.
  5. Smanjite vatru i pustite da se kratko peče. Znat ćete da je omlet gotov kad se počne odvajati od tavice.

 

Možda vas zanima... Za doručak: Mali omleti sa sirom i brokulom Recepti

 

Pospite šarenim paprom i poslužite toplo!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.