Recepti 30. ožujka 2017.

Mirisna delicija - cvjetača s parmezanom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaljubite se u hrskavu poslasticu koju možete grickati bilo kad!

Cvjetaču smo već odavno proglasili povrćem koje je toliko prilagodljivo da s njom možemo praviti juhu, salate, pohati ju, peći, pa čak od nje pripremiti i koru za pizzu!

Ovaj put, cvjetača se našla u jednoj lijepoj i mirisnoj priči s parmezanom, a hrskave mrvice za pohanje samo su sjajan dodatak cijeloj priči!

Poslužite s nekim finim umakom ili salatom i uživajte!

Sastojci:

  • pola glavice cvjetače, natrgane na manje cvjetiće
  • 2 bjelanjka
  • 1/2 šalice mrvica za pohanje
  • 1/3 šalice naribane mozzarelle
  • 1/4 šalice naribanog parmezana
  • sol i papar
  • 1/2 žličice bosiljka
  • 1/2 žličice origana
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Zakuhati vodu pa kratko kuhati cvjetaču na pari; 4 - 5 minuta
  3. Osušiti cvjetaču na papirnatim ručnicima
  4. Staviti cvjetaču u blender i samo kratko izmiksati da se izreže na komadiće veličine riže (ili narezati nožem na takve komadiće)
  5.  Sve sastojke pomiješati s usitnjenom cvjetačom
  6. Na lim obložen papirom za pečenje vaditi otprilike žlicu smjese
  7. Peći u zagrijanoj pećnici 18 - 20 minuta; dok ne dobiju lijepu zlatnu boju
  8. Poslužiti toplo, s nekim umakom

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.