gastro postao
Neodoljivi zapečeni krumpir sa slasnim umakom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 6 kom krumpir, zreli
- 330 g govedina, krta, mljevena
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 0.75 šalica kukuruz u slanoj vodi
- 0.75 šalica grašak zeleni, u zrnu
- 1 kom rajčica, crvena
- 2 mala žlica peršin, list
- 1 mala žlica čili u prahu
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- 0.25 mala žlica kumin, mljeveni
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 0.75 šalica gouda punomasni
Priprema
- Pomiješajte čili, papriku i kumin. Zagrijte dvije žličice ulja pa na njemu zapržite meso. Dodajte luk i češnjak te ubacite rajčicu, grah, kukuruz, pomiješane začine, sol, papar te peršin. Kuhajte desetak minuta.
- IKrumpire u kori malo izbodite i premažite uljem. Pecite ih 50 min na 200°c. Kad se ohlade, prerežite ih na polovice i izdubite sredinu koju možete upotrijebiti za juhu od krumpira.
- Kore ponovno premažite uljem i vratite u pećnicu na još deset minuta. Zatim ih napunite mješavinom od mesa, pospite sirom i vratite u pećnicu da se sir rastopi. Prije posluživanja ukrasite peršinom.
Izvor Skuhatćute