Recepti 02. veljače 2015.

Mirisni njoki s gorgonzolom

Mirisni-njoki-s-gorgonzolom
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Njoke začinite muškatnim oraščićem

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 841

Njoki

  • 700 g krumpir, zreli
  • 240 g glatko brašno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 20 g parmezan
  • 2 žlica maslac, neslani
  • muškatni oraščić
  • sol

Umak

  • 100 g gorgonzola
  • 250 ml vrhnje za kuhanje
  • 200 g parmezan
  • 1 žlica maslac, neslani
  • origano
  • list bosiljka
  • majčina dušica
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Skuhajte krumpir pa protisnite i ohladite.
  2. Umijesite sastojke za njoke pa tijesto podijelite na nekoliko dijelova.
  3. Svaki uvaljajte u duguljasti valjak te narežite na komade veličine oko dva centimetra.
  4. Stavite ih u veliki lonac da se kuhaju, a u međuvremenu narežite gorgonzolu.
  5. Otopite maslac u tavi, dodajte gorgonzolu, parmezan, vrhnje i začine te sve pomiješajte.
  6. Pomiješajte njoke i umak pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.