Recepti 13. srpnja 2016.

Mliječni puding s poširanim voćem

Puding
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukrasite pudinge voćem i na kraju polijte sirupom - kakav užitak!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 545

Puding

  • 1 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 220 g šećer, kristal
  • 75 g gustin
  • 1 kom štapić cimeta
  • 1 kom vanilija, štapić

Voće

  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 12 kom marelice, sušene
  • 12 kom smokve, sušene
  • 6 kom šljiva
  • 1 kom štapić cimeta
  • 110 g šećer, kristal
  • 125 ml vino, desertno slatko
  • 1 kom vanilija, štapić

Priprema

  1. Mlijeko i šećer miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi pa onda umiješajte gustin i miješajte dok se ne otopi. Dodajte cimet i vaniliju, pojačajte vatru te sve zakuhajte. Smanjite vatru i, stalno miješajući, kuhajte pet-šest minuta dok se ne zgusne. kratko ohladite pa podijelite smjesu između šest šalica ili kalupa. Pokrijte ih i hladite barem osam sati u hladnjaku.
  2. Za voće - narančin sok stavite u posudu pa dolijte vodu tako da bude 300 ml tekućine. Ulijte u posudu sa svim preostalim sastojcima. pokrijte, zakuhajte, maknite poklopac i kuhajte pet minuta ili dok voće ne omekša. izvadite voće, a tekućinu kuhajte još pet-šest minuta dok ne postane sirup. Vratite voće, maknite s vatre i potpuno ohladite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.