gastro postao
Ukrasite pudinge voćem i na kraju polijte sirupom - kakav užitak!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 545
Puding
- 1 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 220 g šećer, kristal
- 75 g gustin
- 1 kom štapić cimeta
- 1 kom vanilija, štapić
Voće
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 12 kom marelice, sušene
- 12 kom smokve, sušene
- 6 kom šljiva
- 1 kom štapić cimeta
- 110 g šećer, kristal
- 125 ml vino, desertno slatko
- 1 kom vanilija, štapić
Priprema
- Mlijeko i šećer miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi pa onda umiješajte gustin i miješajte dok se ne otopi. Dodajte cimet i vaniliju, pojačajte vatru te sve zakuhajte. Smanjite vatru i, stalno miješajući, kuhajte pet-šest minuta dok se ne zgusne. kratko ohladite pa podijelite smjesu između šest šalica ili kalupa. Pokrijte ih i hladite barem osam sati u hladnjaku.
- Za voće - narančin sok stavite u posudu pa dolijte vodu tako da bude 300 ml tekućine. Ulijte u posudu sa svim preostalim sastojcima. pokrijte, zakuhajte, maknite poklopac i kuhajte pet minuta ili dok voće ne omekša. izvadite voće, a tekućinu kuhajte još pet-šest minuta dok ne postane sirup. Vratite voće, maknite s vatre i potpuno ohladite.