gastro postao
Lagani morski zalogaji s notom pikantnosti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 77
Potrebno vam je
- 2 šaka miješane školjke
- 1 kom rakovica
- 1 kom lignja
- 200 g grdobina, rep
- 4 kom škampi
- 6 kom rajčica, crvena
- 2 režanj češnjak
- 1 vezica peršin, list
- 3 filet inćun, konzervirani
- ulje maslinovo
- 0.50 šalica vino bijelo
- 1 kom čili papričica
Priprema
- Rajčice ogulite i očistite od sjemenki.
- Na ulju zagrijte nasjeckani češnjak, peršin, inćune i čili.
- Nakon dvije minute dodajte rakove, narezanu lignju, narezane rajčice i kuhajte poklopljeno dvije minute.
- Zatim ubacite ribu, školjke i škampe. dolijte vino pa kuhajte još nekoliko minuta dok lignje ne omekšaju.
Izvor Skuhatćute