Recepti 03. listopada 2014.

Morska juha s rajčicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani morski zalogaji s notom pikantnosti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 77

Potrebno vam je

  • 2 šaka miješane školjke
  • 1 kom rakovica
  • 1 kom lignja
  • 200 g grdobina, rep
  • 4 kom škampi
  • 6 kom rajčica, crvena
  • 2 režanj češnjak
  • 1 vezica peršin, list
  • 3 filet inćun, konzervirani
  • ulje maslinovo
  • 0.50 šalica vino bijelo
  • 1 kom čili papričica

Priprema

  1. Rajčice ogulite i očistite od sjemenki.
  2. Na ulju zagrijte nasjeckani češnjak, peršin, inćune i čili.
  3. Nakon dvije minute dodajte rakove, narezanu lignju, narezane rajčice i kuhajte poklopljeno dvije minute.
  4. Zatim ubacite ribu, školjke i škampe. dolijte vino pa kuhajte još nekoliko minuta dok lignje ne omekšaju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.