Recepti 13. listopada 2014.

Morski wellness sa škampima i školjkama

Morski wellness sa škampima i školjkama
gastro postao gastro.24sata.hr
Razmazite osjetilo okusa i uživajte u morskim delicijama

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 136

Potrebno vam je

  • 100 g kozica velika
  • 4 kom kapisanta
  • 200 g kunjka
  • 100 g lignja
  • peršin, list
  • bosiljak, vezica
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • papar
  • 1.50 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Škampe očistite tako da ih isperete i odvojite od glava. Repiće očistite. Od glava možete, uz dodatak korjenastog povrća, skuhati riblji temeljac.
  2. Školjke isperite, očetkajte grubom četkom da skinete alge.
  3. Pirjajte na maslinovu ulju usitnjeni češnjak. Dodajte školjke. Dobro promiješajte ili poklopite lonac pa protresite. Važno je da zagrijano ulje oblije školjke i potakne ih da se otvore. Kuhajte sve dok se ne otvore.
  4. Podlijte s malo morske vode ili ribljeg temeljca te kuhajte 10 do 15 minuta.
  5. Školjke ocijedite šupljom žlicom i spremite na toplo.
  6. U umak od kuhanja dodajte bosiljak i peršin. Zakuhajte kratko da se malo zgusne, a potom prelijte te vratite u lonac sa školjkama. Kratko kuhajte da se sastojci povežu, a okusi prožmu.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.