gastro postao
                                            
                                        
                                    Dodatak naranče jednostavnom, laganom i brzom jelu dat će dodatnu svježinu
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- mozzarella
 - rajčice, cherry
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - rukola
 - ulje maslinovo
 
Priprema
- Ocijedite mozzarellu iz vode u kojoj je pakirana kako bi ostala svježa i vlažna. Narežite je na tanke rezance.
 - Operite i očistite rikulu. Ako nemate rikule, odaberite neku drugu aromatičnu salatu, radič, matovilac, salatinu... Rajčice narežite na lađice i kratko prosušite u zagrijanoj pećnici na 80 stupnjeva oko pola sata.
 - Složite na tanjur rikolu i mozzarellu. Okolo poslažite pečene prosušene rajčice. Posolite i popaprite po ukusu.
 - Začinite sokom naranče i ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
 - Ako imate neku finiju aromatiziranu sol ili cvijet soli, pospite nekoliko listića uokolo, no ne po hrani. S malo ulja i malo kruha upotpunit ćete dojam svježeg jela.
 
Izvor 'S okusom mora i soli' Marin Rendić