gastro postao
Ana Kalebić je muffine od bundeve začinila mirisnim cimetom, orasima i lješnjacima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 199
Potrebno vam je
- 200 g bundeva
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom prašak za pecivo
- 2 mala žlica mljeveni cimet
- 120 g šećer, u prahu
- 3 kom jaje kokošje
- 50 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 50 ml ulje suncokretovo
- 50 g grožđice
- lješnjak, sirovi
- orah, sirovi
- šećer u kocki
Priprema
- Očišćenu žutu bundevu izrezati na male komade, staviti u posudu i dodati vode da prekrije bundevu. Kuhati na laganoj vatri. Nakon kuhanja ocijediti suvišnu tekućinu, a još toplu bundevu usitniti u sjeckalici.
- Brašno promiješati s praškom za pecivo, cimetom i šećerom.
- Posebno električnom miješalicom istući jaja, dodati mlijeko, ulje i usitnjenu bundevu. Polako umiješati brašno i grožđice.
- U kalupe za muffine staviti papirnate košarice. Ukoliko ih nemate, kalup namažite uljem ili maslacem. Kalup napuniti smjesom, posuti orasima i lješnjacima i komadima šećera (šećer u kocki).
- Peći na 180-200 stupnjeva Celzijusa oko 20 minuta. Dobar tek!