Recepti 13. listopada 2014.

Muffini od bundeve

Muffini od bundeve
gastro postao gastro.24sata.hr
Ana Kalebić je muffine od bundeve začinila mirisnim cimetom, orasima i lješnjacima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 199

Potrebno vam je

  • 200 g bundeva
  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 2 mala žlica mljeveni cimet
  • 120 g šećer, u prahu
  • 3 kom jaje kokošje
  • 50 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 50 ml ulje suncokretovo
  • 50 g grožđice
  • lješnjak, sirovi
  • orah, sirovi
  • šećer u kocki

Priprema

  1. Očišćenu žutu bundevu izrezati na male komade, staviti u posudu i dodati vode da prekrije bundevu. Kuhati na laganoj vatri. Nakon kuhanja ocijediti suvišnu tekućinu, a još toplu bundevu usitniti u sjeckalici.
  2. Brašno promiješati s praškom za pecivo, cimetom i šećerom.
  3. Posebno električnom miješalicom istući jaja, dodati mlijeko, ulje i usitnjenu bundevu. Polako umiješati brašno i grožđice.
  4. U kalupe za muffine staviti papirnate košarice. Ukoliko ih nemate, kalup namažite uljem ili maslacem. Kalup napuniti smjesom, posuti orasima i lješnjacima i komadima šećera (šećer u kocki).
  5. Peći na 180-200 stupnjeva Celzijusa oko 20 minuta. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.