gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 100 g brašna bez glutena
- 30 g lanenog brašna
- 70 g šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 45 ml ulja
- 125 ml mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 jaje
- 100 g smrznutih višanja
Priprema
- Upalite pećnicu na 180 °C.
- Pomiještajte u jednoj zdjeli sve suhe sastojke, a u drugoj sve mokre sastojke.
- Lagano miješajući pjenjačom u suhe sastojke dodajte mokre u nekoliko navrata.
- Kada se sve sjedini, punite kalupiće za muffine (u koje ste prethodno stavili košarice za muffine) do 2/3, te dodajte smrznute ili svježe višnje (po 3-4 na svaki muffin).
- Stavite u pećnicu i pecite 20 minuta.