gastro postao
Jednostavan desert kojim ćete zadiviti goste, a u njemu će uživati i mlađi i stariji
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 659
Potrebno vam je
- 200 g šljiva
- 30 g listići badema
- 1 kom prašak za pecivo
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 2 kom jaje kokošje
- 50 g maslac, neslani
- 100 g čokolada za kuhanje
- 10 g šećer, u prahu
Priprema
- Šljive operite, maknite im koštice i nasjecite ih na komadiće. Dvije šljive narežite na tanke ploške.
- U prosijano brašno dodajte prašak za pecivo i cimet, na pari otopite maslac i čokoladu za kuhanje, pustite da se ohladi.
- U otopljenu čokoladu dodajte smeđi šećer, jaja, listiće badema (nekoliko listića ostavite za ukrašavanje), dobro promiješajte. U smjesu dodajte suhe sastojke, dobro promiješajte i na kraju lagano umiješajte šljive.
- U kalupe za muffine stavite papirnate košarice, napunite košarice pripremljenom smjesom. Na vrh svakog muffina stavite dvije kriške šljive i par listića badema.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 min. Pustite da se kratko ohlade, ukrasite šećerom u prahu i poslužite tople.