gastro postao
Napravite izvedenicu popularnog keksa uz dodatak slatkog sirupa
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 239
Potrebno vam je
- 20 g zelatina
- 100 ml javorov sirup
- 80 g šećer, kristal
- 200 ml voda
- 50 g sjemenke sezama, oljuštene suhe
Priprema
- Želatinu namočite u 1,5 dcl hladne vode i ostavite da nabubri.
- Ostatak vode kuhajte s javorovim sirupom i šećerom. Kada zavrije maknite s vatre, dodajte želatinu i miješajte s mikserom dok se smjesa ne udvostruči.
- Izlijte u tanku tepsiju koju ste ranije obložili s plastičnom folijom.
- Ohladite te režite u razne oblike i uvaljajte u sezam kojeg ste kratko prepržili na tavici.
Izvor Mirjana Špoljar