Recepti 12. siječnja 2016.

Musaka: Za usta svaka!

Musaka
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Imate li višak patlidžana u hladnjaku, iskoristite ih za ovaj supersočni složenac. Ne volite li pak patlidžane to nije dovoljan razlog da preskočite musaku. Arapi i Turci bili su domišljati pa su ih zamijenili - tikvicama!

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 779

Potrebno vam je

  • 2 kom patlidžan
  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 400 g mljeveno meso
  • 250 ml pasirana rajčica (passata)
  • 750 g krumpir, zreli
  • 2 žlica krušne mrvice
  • 200 g jogurt (3.2% masti)
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 žlica origano

Priprema

  1. Narežite patlidžane na ploške, posolite i ostavite 30 minuta da izađe voda. Osušite i popržite u tavi sa svake strane po tri minute.
  2. Propirjajte luk, češnjak i mljeveno meso pa dodajte rajčice. Kuhajte dok tekućina ne ispari. Krumpir narezan na ploške također popržite.
  3. Posudu za pečenje nauljite, pospite krušnim mrvicama i obložite ploškama patlidžana. Naizmjence slažite krumpire i mljeveno meso pa završite krumpirom. Pomiješajte jogurt, jaja i začine te prelijte krumpire. Pecite oko 75 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.