gastro postao
Imate li višak patlidžana u hladnjaku, iskoristite ih za ovaj supersočni složenac. Ne volite li pak patlidžane to nije dovoljan razlog da preskočite musaku. Arapi i Turci bili su domišljati pa su ih zamijenili - tikvicama!
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 779
Potrebno vam je
- 2 kom patlidžan
- 6 žlica ulje maslinovo
- 2 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 400 g mljeveno meso
- 250 ml pasirana rajčica (passata)
- 750 g krumpir, zreli
- 2 žlica krušne mrvice
- 200 g jogurt (3.2% masti)
- 4 kom jaje kokošje
- 1 žlica origano
Priprema
- Narežite patlidžane na ploške, posolite i ostavite 30 minuta da izađe voda. Osušite i popržite u tavi sa svake strane po tri minute.
- Propirjajte luk, češnjak i mljeveno meso pa dodajte rajčice. Kuhajte dok tekućina ne ispari. Krumpir narezan na ploške također popržite.
- Posudu za pečenje nauljite, pospite krušnim mrvicama i obložite ploškama patlidžana. Naizmjence slažite krumpire i mljeveno meso pa završite krumpirom. Pomiješajte jogurt, jaja i začine te prelijte krumpire. Pecite oko 75 minuta.
Izvor Skuhatćute