Recepti 13. listopada 2014.

Musaka

gastro postao gastro.24sata.hr
Musaka se može raditi od mnoštva namirnica, a svakao najpopularniji recept je onaj s krumpirom i mljevenom junetinom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 637

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 600 g mljevena junetina
  • 2 kom luk ,crveni
  • 3 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • sol
  • mješavina suhih začina
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Krumpire i crveni luk očistite i operite, pa krumpire narežite na kolutove(debljine oko 3 mm) , a luk na što sitnije kockice.
  2. U tavi na najjačoj temperaturi zagrijte ulje i popržite luk, dodajte meso pa i njega popržite, posolite i popaprite po ukusu i dobro izmiješajte.
  3. U vatrostalnu posudu redajte red krumpira, red mesa i tako sve dok imate namirnice. Redanje završite sa krumpirima.
  4. U dubljoj posudi umutite jaja, vrhnje i mlijeko, pa pažljivo prelijte preko musake, tako da je potpuno pokrije. Ako vam slučajno preliv ne prekrije u potpunosti musaku slobodno dodajte još mlijeka direktno na musaku, pa lagano protresite vatrostalnu posudu tako da se mlijeko izmiješa s ostalim prelivom.
  5. Musaku stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 min.

Musaka se može raditi od mnoštva namirnica, a svakao najpopularniji recept je onaj s krumpirom i mljevenom junetinom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.