gastro postao
Musaka se može raditi od mnoštva namirnica, a svakao najpopularniji recept je onaj s krumpirom i mljevenom junetinom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 637
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
- 600 g mljevena junetina
- 2 kom luk ,crveni
- 3 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- sol
- mješavina suhih začina
- svježe mljeveni papar
- ulje suncokretovo
Priprema
- Krumpire i crveni luk očistite i operite, pa krumpire narežite na kolutove(debljine oko 3 mm) , a luk na što sitnije kockice.
- U tavi na najjačoj temperaturi zagrijte ulje i popržite luk, dodajte meso pa i njega popržite, posolite i popaprite po ukusu i dobro izmiješajte.
- U vatrostalnu posudu redajte red krumpira, red mesa i tako sve dok imate namirnice. Redanje završite sa krumpirima.
- U dubljoj posudi umutite jaja, vrhnje i mlijeko, pa pažljivo prelijte preko musake, tako da je potpuno pokrije. Ako vam slučajno preliv ne prekrije u potpunosti musaku slobodno dodajte još mlijeka direktno na musaku, pa lagano protresite vatrostalnu posudu tako da se mlijeko izmiješa s ostalim prelivom.
- Musaku stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 min.
Musaka se može raditi od mnoštva namirnica, a svakao najpopularniji recept je onaj s krumpirom i mljevenom junetinom