gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 83
Potrebno vam je
- 6 žlica maslac, neslani
- 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- sol
- papar
- 1.50 šalica gouda punomasni
- 0.50 šalica parmezan
- 400 g špinat
- 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 kriška kruh pšenični, bijeli
- 6 kom bjelanjak kokošji
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200°c. Namastite kalupe za pečenje. U loncu otopite četiri žlice maslaca na umjerenoj vatri. Dodajte brašno i kuhajte miješajući dvije minute.
- Polako umiješajte mlijeko i miješajte dok ne postane kremasto. Neka zavrije pa kuhajte desetak minuta. Umiješajte muškatni oraščić pa začinite solju i paprom. Dodajte sir, špinat, piletinu, žumanjke i natrgan kruh. Miješajte dok smjesa ne postane gusta.
- Istucite bjelanjke električnim mikserom pa dodajte četvrtinu smjesi s piletinom. Polako umiješajte i dodajte ostatak. Ulijte smjesu u kalupe. Pecite sat vremena.
Izvor Skuhatćute