Recepti 03. listopada 2014.

Nabujak od piletine i sira

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 83

Potrebno vam je

  • 6 žlica maslac, neslani
  • 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • sol
  • papar
  • 1.50 šalica gouda punomasni
  • 0.50 šalica parmezan
  • 400 g špinat
  • 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 6 kom bjelanjak kokošji

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°c. Namastite kalupe za pečenje. U loncu otopite četiri žlice maslaca na umjerenoj vatri. Dodajte brašno i kuhajte miješajući dvije minute.
  2. Polako umiješajte mlijeko i miješajte dok ne postane kremasto. Neka zavrije pa kuhajte desetak minuta. Umiješajte muškatni oraščić pa začinite solju i paprom. Dodajte sir, špinat, piletinu, žumanjke i natrgan kruh. Miješajte dok smjesa ne postane gusta.
  3. Istucite bjelanjke električnim mikserom pa dodajte četvrtinu smjesi s piletinom. Polako umiješajte i dodajte ostatak. Ulijte smjesu u kalupe. Pecite sat vremena.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.